[FOTO] ‘VOLIM PODRAVINU I PRIGORJE’ Koprivničko-križevački župan uručio nagrade za najbolje likovne i literarne radove

Ovogodišnja tema bila je "Podravci i Prigorci obogatili su veliku europsku obitelj", a na natječaj su pristigla 25 likovna rada iz 11 vrtića, 96 likovna rada učenika iz 16 osnovnih škola s područja županije i 12 literarnih radova učenika iz devet osnovnih škola.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Koliko ljubavi djeca imaju prema svome kraju, pokazali su crtežima.

Na natječaj Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije “Volim Podravinu i Prigorje” pristigli su brojni radovi.

Ovogodišnja tema bila je “Podravci i Prigorci obogatili su veliku europsku obitelj”, a na natječaj je pristiglo 25 likovnih radova iz 11 vrtića, 96 likovnih radova učenika iz 16 osnovnih škola s područja županije i 12 literarnih radova učenika iz devet osnovnih škola.

U koprivničkom kinu Velebit danas, u ponedjeljak, održano je svečano uručenje priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove.

Svečanom programu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pomoćnica direktora Turističke zajednice Kristina Sočev te ostali suradnici.

Brojne školarce, vrtićarce, odgajateljice, učiteljice, ravnatelje i mentore pozdravio je koprivničko-križevački župan Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, izrazivši zadovoljstvo što su mali kreativci svojim prekrasnim radovima i ove godine iskazali svoje stvaralačko umijeće i ljubav prema Županiji i kraju u kojem žive.

“Svake godine održavamo ovu lijepu tradiciju kojom vi najmlađi na najljepši način pokazujete ljubav i kreativnost prema svojem kraju. Ovim radovima širimo ljubav prema našoj domovini, općinama, gradovima, županiji i obitelji iz koje dolazimo. Iskrena zahvala našoj Turističkoj zajednici i svima vama koji se trudite tu ljubav potaknuti na ovakav stručan način iako ona već postoji u vašim srcima, a to pokazuju vaši prekrasni radovi”, istaknuo je župan.

Zamjenica direktora županijske Turističke zajednice zahvalila je Županiji na pomoći tijekom godina naglasivši vrijednost koju projekt “Volim Podravinu i Prigorje” ima za zajednicu.

“Projekt uz pomoć Županije provodimo već nekoliko godina i ova puna dvorana najbolje govori o njegovoj uspješnosti. I ove smo godine primili brojne prijave, a pristigli radovi su nam svojim motivima i šarenilom pokazali veliko bogatstvo koje Podravci i Prigorci unose u veliku europsku obitelj. Najveće bogatstvo ste dakako vi najmlađi, hvala vama, roditeljima i mentorima na trudu koji ste uložili u prekrasne radove”, dodala je Kristina Sočev.

Prije podjele nagrada, okupljeni su uživali lutkarskoj predstavi o sigurnosti u prometu “Zebrasta priča” koju su pripremili su volonteri Udruge invalida grada Koprivnice Bolje sutra, nakon čega su priznanja nagrađenima podijelili župan, zamjenici župana, predsjednik Županijske skupštine i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice.

Prispjele radove Turistička zajednica nagradila je novčano, a vrtići i škole za prvo mjesto dobili su 1200 kuna, drugo mjesto nagrađeno je s 800 kuna, dok je treće mjesto nagrađeno s 500 kuna, stoji na internetskim stranicama  Koprivničko-križevačke županije, gdje možete pogledati i fotografije ostalih dobitnika, a klikom na ovaj link možete vidjeti popis nagrađenih na natječaju.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: