[FOTO] VOLONTERI U PARKU Čakovečki mališani i njihovi roditelji posjetili igraonicu na otvorenom

Cilj aktivnosti je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Foto: Tomica Jakopec

Usprkos oblačnom vremenu koje se u subotu prijepodne nadvilo nad Čakovcem, ništa nije omelo provođenje šeste ovogodišnje aktivnosti „Volonteri u Parku“.

Aktivnost je dio projekta „Živjeti zdravo“ kojeg u Međimurskoj županiji provode Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta. Cilj aktivnosti je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

U održavanje aktivnosti se po drugi puta uključila Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID sa svojom igraonicom na otvorenom „Tepih u parku“. Članovi MURID-a, volonteri i simpatizeri postavili su tepih u čakovečkom središtu tik do Trga Republike. Djelatnica MURID-a Maja Baksa rekla je kako su nakon prvog uključenja u aktivnost i odlične povratne reakcije morali još jednom ponoviti suradnju sa Zavodom i Zajednicom sportskih udruga.

– Riječ je o tradicionalnom događanju koje organizira udruga s ciljem da se kroz dva sata promovira važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobiti boravka na otvorenom te usvajanja socijalnih vještina i povezivanja kroz igru – izjavila je Baksa.

Važan kotačić u „Tepihu u parku“ su i volonteri. Jedna od njih je 18-godišnja Sanja Varga iz Goričana.

– Htjela bih studirati logopediju i rehabilitaciju, a zanimljivo mi je raditi s djecom pa je ovo bio odličan način da uljepšam dan najmlađima – poručila je i dodala kako volontiranjem doprinosi boljitku društva uz stjecanje vrijednog iskustva.

Sa Sanjom, ali i drugim volonterima zadovoljni su bili brojna djeca i njihovi roditelji koji su posjetili igraonicu na otvorenom. Jednako tako, same riječi pohvale imao je i koordinator aktivnosti „Volonteri u parku“, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec.

– Izuzetno je lako sve dogovoriti s MURID-om. Cijela njihova ekipa je sjajna i vjerujem kako ćemo do kraja godine još surađivati – rekao je naglasivši pritom kako je reakcija na projekt i aktivnost odlična te da su ga građani prepoznali kao izrazito pozitivnu stvar.

Foto: Tomica Jakopec

Ne propustite: