[FOTO] ‘VUZMENA KOŠARICA’ Pogledajte tko su bili bolji od najboljih u ovogodišnjem projektu

Zahvalnice svim sudionicima i priznanja najboljima među školama i vrtićima uručili su župan Koren i zamjenik Ljubić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorima Koprivničko-križevačke županijske uprave održan je svečani prijem za sudionike desete “Vuzmene košarice”.

Sudionike projekta primili su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Program je i ove godine organizirala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s dječjim vrtićem “Vrapčić”, u sklopu projekta Pisanica od srca.

Vrtićarci i osnovnoškolci su pripremili 18 vuzmenih košarica, a projekt je imao i humanitarni karakter pa su tako djeca prodajući pisanice prikupila 6300 kuna koje su poklonili Udruzi osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

Najbolji u kategoriji vrtića bio je Dječji vrtić “Bubamara” iz Kalinovca, drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću “Igra” iz Koprivnice, a treće Dječjem vrtiću “Tratinčica”, također iz Koprivnice.

U kategoriji osnovnih škola, prvo je mjesto osvojila Osnovna škola “Kalnik” drugo mjesto Područna škola Reka , a treća je bila Osnovna škola Gola.

Zahvalnice svim sudionicima i priznanja najboljima među školama i vrtićima uručili su župan Koren i zamjenik Ljubić.

Župan je čestitao svim sudionicima koji su svojim prekrasnim košaricama i pisanicama uveličali desetu obljetnicu projekta i naglasio kako je “Vuzmena košarica” važna za očuvanje tradicije.

“Izuzetno je važno čuvati vrijednosti naše bogate kulturne baštine i u tom duhu treba odgajati i mlade generacije koje gledaju u budućnost, no trebaju znati od kuda je sve krenulo. Potrebno je očuvati vrijednosti koje bezvremenski određuju čovjeka, a Županija putem ovakvih programa to i čini. Promičemo naše posebnosti poput naivne umjetnosti koju promoviramo i kroz projekt Pisanica od srca čiji je Vuzmena košarica sastavni dio. Upravo ste vi mentori, učitelji i ravnatelji od velike važnosti jer netko našim najmlađima treba dati smjernice i u tome ste uspjeli što pokazuju ove prekrasne košarice koje su nas razveselile”, naglasio je župan i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji projekta.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev naglasila je kako svake godine interes za “Vuzmenu košaricu” raste.

“Iz godine u godinu pokazujete veliki trud i volju da volite oslikavati pisanice i to sjajno činite. Svojim ste kreacijama zbilja uljepšali ovu desetu obljetnicu i na tome smo vam zahvalni”, izjavila je Kristina Sočev i napomenula važnost humanitarnog karaktera projekta.

Predsjednica Udruge “Bolje sutra” Marija Mraz pohvalila je Županiju i zahvalila na svim projektima u kojima podržava rad Udruge, istaknuvši kako će prikupljeni novac upotrijebiti u edukativne svrhe.

“Djeca su u ovoj županiji vrlo senzibilizirana za različitost i možemo biti ponosni na njih jer ona će biti nositelj društva. Ovakvim projektom poput oslikavanja pisanica učimo ih lijepim vrijednostima i na tome treba svima koji sudjeluju u organizaciji Vuzmene košarice čestitati”, istaknula je.

Predsjednica Povjerenstva za odabir najljepših pisanica Marija Mesarić iz Muzeja grada Koprivnice kazala je kako svake godine ima sve teži zadatak jer pisanice koje pristižu su prekrasno oslikane zbog čega nije lako odabrati najbolje.

Izvor i foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: