[FOTO] VUZMENA KOŠARICA U KOPRIVNICI Kreativni mališani pokazali prekrasne pisanice koje su napravili

Dječje pisanice, napravljene s puno ljubavi, i ove su godine imale svoju humanitarnu svrhu, a prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Vuzmena košarica u Koprivnici // Foto: Zvonimir Markač

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, koja slavi svoj 26. rođendan, i županijske Turističke zajednice, a u suradnji s Dječjim vrtićem Vrapčić Drnje, na koprivničkom je Zrinskom trgu u subotu održana deseta po redu Vuzmena košarica.

Na njoj su sudjelovali mališani iz dječjih vrtića i osnovnoškolci.

Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zahvalio je djeci koja su se odazvala manifestaciji te svojim prekrasnim kreacijama i starinskim tehnikama crtanja i ukrašavanja pisanica voskom pokazala kako su bogatstvo običaja i tradicija duboko utkani u kulturni identitet i nasljeđe svih dijelova Koprivničko-križevačke županije.

Ratimir Ljubić // Foto: Zvonimir Markač

Vuzmena košarica dio je projekta Pisanica od srca, a ove su godine sudjelovali: Dječji vrtić „Bubamara“ Kalinovac, Dječji vrtić „Čarobni park“ Drnje“, Dječji vrtić „Igra“ Koprivnica, Dječji vrtić „Košutica“ Ferdinandovac, Dječji vrtić „Maslačak“ Đurđevac, Dječji vrtić „Pčelica“ Molve, Dječji vrtić „Tratinčica“ Koprivnica, Dječji vrtić „Vrapčić“ – podružnice „Zvončić“ Gola i „Iskrica“ Đelekovec, Osnovna škola Antuna Nemčića Gostovinskog Koprivnica – Područna škola Reka i UZ „Nemčićevi suncokreti“, Osnovna škola prof. Blaža Mađera Novigrad Podravski, Osnovna škola Braće Radić Koprivnica, Osnovna škola Gola – UZ „Roda, Osnovna škola Kalnik, Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, Osnovna škola Sokolovac te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Županijska Turistička zajednica prigodne će nagrade za najbolje vuzmene košarice uručiti na prijemu kod župana Darka Korena, a manifestaciji su, uz zamjenik Ljubića, prisustvovali i viši stručni suradnik Krešimir Blažek u ime županijske Turističke zajednice, predstavnici Grada Koprivnice, pročelnici županijskih upravnih odjela, ravnatelji i zaposlenici škola i vrtića te brojni građani, koji su uživali u razgledavaju uskršnjih košarica.

“Dječje pisanice, napravljene s puno ljubavi, i ove su godine imale svoju humanitarnu svrhu, a prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice”, istaknuli su iz Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: