[FOTO] ZABAVNE AKTIVNOSTI Uživanje u druženju sa životinjama u Hrvatskoj Sahari

Osmijeh koji nije silazio s lica novih timariteljica dovoljan je dokaz o važnosti druženja i rada sa životinjama bez obzira na uzrast.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Ove srijede održana je prva dječja ljetna družionica u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca, a održana je u Hrvatskoj Sahari.

Sudionice družionice imale su priliku upoznati se sa životinjama koje žive u đurđevačkom mini zoološkom vrtu, ali i sa svim poslovima i obavezama koje rad sa životinjama zahtjeva.

O svakodnevnim zadacima, hranjenju životinja, čišćenju staja, održavanju prostora, sitnim popravcima i timarenju životinja iznimno zainteresiranim i radoznalim sudionicama družionice pričali su timaritelji Hrvoje i Matija. Iz njihove priče saznali su sve o načinu ophođenja prema životinjama, poštovanju koje one zahtijevaju, načinu pristupa prema svakoj i dakako sve zanimljivosti i posebnosti kojima se svaka od zastupljenih vrsta odlikuje.

Sve što ih je zanimalo u teoriji su naučile, a potom su nove pomoćnice timaritelja bile spremne i za praktični dio. Zelene livade okolo utvrde Stari grad neiscrpan su izvor svježe ispaše za životinje i stoga je jedan od dnevnih zadataka timaritelja svakodnevni otkos svježe trave, a danas su taj zadatak povjerili svojim pomoćnicama.

Nakon što su ubrale punu kantu trave, istom su nahranile uvijek gladne deve, magarce, ponije, ali i sve ostale životinje kojima je trava omiljena hrana. Nakon hranjenja došao je red na održavanju čistoće životinja. Nakon Matije i Hrvoja koji su pokazali kako se timare životinje, isto su jedva dočekale isprobati i polaznice ove vesele i zanimljive družionice.

Nakon četkanja, hranjenja i druženja od nekoliko sati, koje se pokazalo iznimno zanimljivim, posebice magarcima i ponijima, koji su poput najvećih hedonista uživali u svakom potezu četke, došlo je i vrijeme rastanka.

Osmijeh koji nije silazio s lica novih timariteljica dovoljan je dokaz o važnosti druženja i rada sa životinjama bez obzira na uzrast.

Svi zainteresirani osnovnoškolci mogu se novoj radionici pridružiti iduće srijede, gdje će se učiti o povijesti i izgledu đurđevačke utvrde, a potom i crtati neki od prizora iz njene prošlosti.

Svi koji žele posjetiti veselu životinjsku ekipu iz Sahare mogu to učiniti svakim danom od 12 do 18 sati, a vikendom, blagdanima i školskim praznicima od 10 do 18 sati. Ulaznice se prodaju u utvrdi Stari grad, a cijena im je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu.

Uz to, uz kupljenu ulaznicu ostvaruje se popust od 5% na cijene pića i dnevnog menija u Restoranu i pivnici Stari grad, a najviše do 20% koliko ostvaruju obitelji s dvoje djece, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Ne propustite: