[FOTO] ZANIMLJIVE RADIONICE Učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice obilježili su Dan broja pi u sklopu Matematičkog ožujka

Ovakve aktivnosti učenika razredne i predmetne nastave pokazale su se uspješnima i potaknule učenike koji baš nisu "ljubitelji" matematike da ju kroz ovakve aktivnosti ipak barem malo zavole. Aktivnosti su nastale u suradnji s učiteljicom predmetne nastave matematike, Željkom Hanžek.

Učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice obilježili su Dan broja pi.

Već drugu godinu zaredom, mali i veliki Nemčići provode raznovrsne aktivnosti u sklopu Matematičkog ožujka koji je planiran školskim kurikulumom.

U četvrtak su učenici 3. c razreda sa svojom učiteljicom Đurđicom Pošta obilježili ovaj dan različitim aktivnostima u svom razredu. S obzirom na to da je ožujak matematički mjesec, napravili su zanimljivu izložbu brojeva pi od različitih materijala, koji sad uljepšavaju predvorje njihove škole.

Svoju kreativnost i maštovitost pokazali su na zanimljiv način – uz pomoć roditelja izradili su brojeve pi od žice, kartona, drveta, kože, papira, platna i raznih drugih materijala.

Učenici su pokazali samostalnost u radu i pronalazili zanimljivosti o broju pi koje su zapisali na papirnate trakice i izložili ih predvorju škole, tako da ih i ostali učenici mogu pročitati i o naučiti nešto što dosad možda nisu znali.

Učenici su pokazali spretnost i u likovnom području – nacrtali su portret poznatog fizičara Alberta Einsteina kojemu je rođendan baš na Dan broja pi. Da su uživali u radionicama, pokazao je velik interes učenika, koji su svoje znanje rado dijelili s ostalim učenicima.

Među učenicima u 3. c razredu koji su željeli sudjelovati, održano je i natjecanje pod nazivom “Zapamti i zapiši što više znamenki broja pi” koje je bilo napeto, ali i veselo i zanimljivo.

Ovakve aktivnosti učenika razredne i predmetne nastave pokazale su se uspješnima i potaknule učenike koji baš nisu “ljubitelji” matematike da ju kroz ovakve aktivnosti ipak barem malo zavole. Aktivnosti su nastale u suradnji s učiteljicom predmetne nastave matematike, Željkom Hanžek.

Osim što Svjetskog dana matematike i broja pi, 140. obljetnice rođenja Alberta Eisteina, učenici su obilježili i prvu godišnjicu smrti poznatog američkog astrofizičara Stephena Hawkinga.

U školskoj knjižnici postavljena je izložba “I ovo je matematika…” gdje se možete upoznati s matematikom i vidjeti gdje se sve ona krije.

Na platformi Mathetics, učenici trećih, petih i sedmih razreda rješavali su matematičke zadatke s učenicima iz cijelog svijeta, a za svaki osvojeni bod UNICEF donira u novčanoj protuvrijednosti za potrebitu djecu.

Učenici su bili zadovoljni ovakvom vrstom aktivnosti jer su istraživali i podijelili svoje znanje s drugima.

Foto: Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica

Ne propustite: