[FOTO] ZAVRŠENI RADOVI Đurđevački vatrogasci i policija konačno imaju novouređene prostore

Župnik Marko Rac posvetio je obnovljene prostorije, a nakon svečane primopredaje i posvete,  u velikoj dvorani Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održana je i redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Đurđevac.

Foto: Grad Đurđevac

Nakon preseljenja policije u zgradu JVP-a Đurđevac, započela je obnova drugog kata zgrade u koju su se preselili vatrogasci. U subotu su svečano preuzeli novobnovljene prostorije Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac.

Gradonačelnik Hrvoje Janči rekao je da je u uređenje prostora uloženo oko milijun kuna, a radovi su trajali godinu dana.

“S ovim službenim preseljenjem naši su vatrogasci dobili prostore kakve su imali i prije ako ne i bolje. Ovim preseljenjem ostvarili smo cilj da naši vatrogasci i policija operativno djeluju iz iste zgrade. Uskoro se nadamo da će dobiti i pojačanje, HGSS koja će ovdje imati svoju ispostavu s dodatnim ljudima i sa svojom opremom, tako da će ovo biti jedan pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice”, istaknuo je gradonačelnik Janči.

Zapovjednik JVP Đurđevac, Matija Markešić, istaknuo je da su iznimno zadovoljni novim prostorima koji se prostiru na 409 kvadrata.

“I više nego zadovoljni smo s cjelokupnim prostorom. Ovaj obnovljeni prostor, usudio bih se reći premašio je naša očekivanja kako u izgledu, tako i u vremenu koje je bilo potrebno za ovu rekonstrukciju. Inače sama zgrada je građena početkom 90-tih godina i zamišljena je da ju osim vatrogasaca koristile i neke druge službe. Preseljenjem policije u našu zgradu i radovima na drugom katu napokon smo ostvarili ono što i je bilo predviđeno, da su interventne službe na jednom mjestu”, rekao je Markešić.

Zapovjednik DVD-a Đurđevac, Ivan Hadžija, rekao je kako je izrazito sretan i ponosan na nove prostore u koje su preselili.

“Čekali smo godinu dana na novi prostor. U tih godinu dana snalazili smo se na razne načine, i napokon smo sada dočekali preseljenje. Iznimno sam ponosan što ćemo danas upravo u ovim novoobnovljenim prostorijama održati 139. skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva”, rekao je Ivan Hadžija.

Župnik Marko Rac posvetio je obnovljene prostorije, a nakon svečane primopredaje i posvete,  u velikoj dvorani Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održana je i redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Đurđevac.

Osim članova društva, na sjednci su bili i gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči, Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave Koprivničko- križevačke županije, Marijan Slaviček, načelnik Policijske postaje Đurđevac, Zvonimr Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, župnik Marko Rac, delegacije prijateljskih društava Lovasa i Lovrana, kao i delegacije DVD-a susjednih općina i gradova s područja županije i šire.

Na sjednici su prezentirana izvješća o radu društva, puhačkog orkestra i izvješće o financijskom poslovanju tijekom protekle godine. Također su doneseni su i usvojeni novi planovi rada za 2019. godinu s ciljem za još kvalitetnije provođenje zaštite od požara, afirmiranje mladeži, stvaranje novih takmičarskih ekipa i nabavke potrebne opreme.

Za nesebičan rad i zalaganje vatrogascima su uručena i posebna priznanja. Sjednica je nastavljena uz druženje gostiju, uzvanika i članova DVD-a.

Foto: Grad Đurđevac

 

Ne propustite: