[FOTO] ZLATNA KUNA Ovo su najbolje podravsko-prigorske tvrtke

Plaketom „Zlatna kuna„ u kategoriji velikih poduzetnika nagrađena je tvrtka KTC d.d., u kategoriji srednjih poduzetnika Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki HARTMANN d.o.o. iz Koprivnice, dok je priznanje za najuspješnije malo trgovačko društvo dodijeljeno tvrtki VEMO TRADE d.o.o.

Nagrađeni Zlatnom kunom // Foto: Grad Koprivnica
Nagrađeni Zlatnom kunom // Foto: Grad Koprivnica

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Koprivnica, održanoj 12. rujna u dvorani ŽK Koprivnica, uručene su plakete „Zlatna kuna“ najboljim tvrtkama naše županije za ostvarene poslovne rezultate u 2016. godini.

Plaketom „Zlatna kuna„ u kategoriji velikih poduzetnika nagrađena je tvrtka KTC d.d., u kategoriji srednjih poduzetnika Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki HARTMANN d.o.o. iz Koprivnice, dok je priznanje za najuspješnije malo trgovačko društvo dodijeljeno tvrtki VEMO TRADE d.o.o.

Na samom početku sjednice prigodnim govorima obratili su se gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, župan Koprivničko-križevačke Darko Koren i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

– Koprivnica je pokazala da imamo odlične i vrsne gospodarstvenike i da nije slučajno da se gospodarske aktivnosti ove županije dobre dvije trećine, ovisno koji parametar mjerimo, događaju upravo u našem gradu. Koprivnica je generator rasta i razvoja gospodarstva ove županije, a spremna je biti i generator rasta i razvoja cijele sjeverozapadne regije. Ponosni smo na male i srednje poduzetnike i obrtnike, ponosni smo na velike sustave koje imamo u našoj Koprivnici, mislim tu i na naše strane korporacije Hartmann, Carlsberg i Podravsku banku, ali i na jedinu multinacionalnu kompaniju koju imamo u ovoj zemlji, a da njezino sjedište nije u Zagrebu, našu Podravku. Bez jake i snažne Podravke nema jake i snažne Koprivnice, kao i što bez jake i snažne Koprivnice ne bi bilo jake i snažne Podravke. Rast u Hrvatskoj koji se događa trenutno i zbog  porasta izvoza i zbog otvaranja Europskoj uniji i zbog rasta osobne potrošnje, što je pohvalno, svi znamo da neće biti dovoljan ako ga neće pratiti prije svega rast produktivnosti. Tu je jedan veliki izazov za ovu zemlju i tu je odgovor na pitanje koji moramo dati svi mi koji radimo ili u gospodarstvu ili u javnom životu ako želimo da ovo društvo ove zemlje u cjelini snažno idu naprijed kao što su navikli i kao što očekuju građani ove zemlje koji su se godinama znali odricati i za neovisnost ove zemlje, ali i za sve gospodarske iskorake. – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Mišel Jakšić.

U ime dobitnika priznanja zahvalio se predsjednik Upravnog odbora KTC-a, Ivan Katavić – Hvala svima koji ste nas predložili i prepoznali. Trebamo se međusobno uvažavati. Imamo potencijala  na nivou županije i trebamo te potencijale koristiti bez one ljudske zavisti hoćemo li još nekoga unaprijediti. Koji je recept za uspjeh? Čelni ljudi moraju osjetiti zadovoljstvo da rade kao zaposlenici, cijeniti radnike, motivirati ih i gledati kao svoju djecu. Ja danas više od 1300 svojih zaposlenika gledam kao svoje članove porodice, tako se i ponašam. Ako je radnik zadovoljan onda je on i dobar radnik.

Direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić predstavio je  publikaciju HGK Županije o gospodarskom potencijalu i razvojnoj raznolikosti naših županija.

Sastanku Gospodarskog vijeća prisustvovali  su ugledni gospodarstvenici, predstavnici najznačajnijih županijskih tvrtki, predstavnici lokalne vlasti, ravnatelji srednjih škola i lokalni mediji.

Izvor: Grad Koprivnica.