[FOTO] ‘ZLATNA VINA ALPE ADRIA 2019.’ Održano je ocjenjivanje vina

Cilj projekta je promocija vina, vinara i vinorodnih područja u regijama članicama Saveza Alpe Jadran.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U sklopu međunarodne izložbe vina “Zlatna vina Alpe Adria 2019.” koja će se održati 28. lipnja s početkom u 18 sati u Podravkinom rekreacijskom centru, u prostoru Podravkinog muzeja prehrane u Koprivnici održano je ocjenjivanje vina.

Kao predstavnik Koprivničko-križevačke županije ocjenjivanju vina je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota. Organizator i domaćin Izložbe je Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom.

Manifestacija okuplja vinare s najbolje ocijenjenim vinima (zlatnim vinima) na izložbama u regijama članica Saveza Alpe Jadran i šire, a ocjenjuje ih međunarodno ocjenjivačko povjerenstvo predvođeno predsjednicom doc.dr.sc. Ana-Marijom Jagatić Korenikom.

Na ocjenjivanje je pristiglo ukupno 38 vina iz Austrije, Mađarske i Hrvatske, a osim Koprivničko-križevačke, sudjelovali su i vinari iz Zagrebačke, Varaždinske i Požeško-slavonske županije.

Među vinima, dva su osvojila broncu, 15 ih je osvojilo srebro, a 13 zlato. Veliko zlato s 92 boda osvojilo je vino Traminac izborna berba prosušenih bobica Josipa Rajakovića iz Zagrebačke županije.

Od domaćih vinara, zlato su osvojili Graševina OPG-a Tatjane Grudić, Graševina Elizabeta Vinarije Korenko, Traminac mirisavi Josipa Gašparića, Sivi Pinot Vinarije Matočec i Riesling premium Vinarije Kostanjevec.

“Zlatna vina Alpe Adria 2019.” održava se kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran.

Cilj projekta je promocija vina, vinara i vinorodnih područja u regijama članicama Saveza Alpe Jadran. Svrha događaja je i povezivanje proizvođača vina s ugostiteljima, hotelijerima i vlasnicima vinarija, stoga će na izložbu vina biti pozvani stručnjaci i subjekti i iz tog sektora, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: