‘GALOVIĆEVA JESEN’ Evo tko su finalisti za nagradu ‘Fran Galović’

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade "Fran Galović" za ovu godinu od 46 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista.

Foto: Grad Koprivnica

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika organizira 26. književni festival “Galovićeva jesen” kao manifestaciju u sklopu koje se organiziraju književni susreti, javna čitanja, predstavljanja knjiga, okrugli stolovi, stručni i znanstveni kolokviji, izložbe, predstave, ekskurzije i slično.

Od 1997. dodjeljuje se i Nagrada “Fran Galović” za knjigu zavičajne tematike. Povodom tog događaja, danas, u srijedu, u prostorima Gradske uprave održana je konferencija za medije.

Okupljenima se u ime Grada Koprivnice uvodnim riječima obratio gradonačelnik Mišel Jakšić, dok su o programu, gostima, načinu glasovanja i samoj nagradi govorili Marko Gregur, Darko Pernjak, Petar Lukačić i Mario Kolar.

Dobitnik Nagrade “Fran Galović” 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. “Galovićeve jeseni” 26. listopada u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića (autora Marka Lončara) i 10.000 kuna.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade “Fran Galović” za ovu godinu od 46 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta.

Julijana Adamović: Divlje guske
Ratko Cvetnić: Blato u dvorištu
Damir Karakaš: Proslava
Nebojša Lujanović: Južina
Zoran Malkoč: Umro supermen
Borivoj Radaković: Hoćemo li sutra u kino
Marina Šur Puhlovski: Treći život druge violine
Nada Topić: Otac
Goran Tribuson: Otac od bronce
Zoran Žmirić: Pacijent iz sobe 19

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: