GDJE JE JEFTINIJE? Kupovali iste stvari u Hrvatskoj i Njemačkoj i usporedili cijene

Naglasio je kako je riječ o malom broju proizvoda, ali kako se vidi da još uvijek postoji razlika u standardu života pogotovo uzevši u obzir da su plaće u Hrvatskoj manje nego u Njemačkoj.

Ivan Lovrić // Foto: screenshot Youtube

Vloger Ivan Lovrić, Hrvat koji se 2014. godine preselio u njemački Allensbach, usporedio je cijene hrane i pića u Hrvatskoj i Njemačkoj. On je kupovao u Njemačkoj, a njegova supruga, koja se trenutačno nalazi u Hrvatskoj, iste je proizvode kupovala kod nas.

U nabavku su išli u njemačku trgovinu koja postoji i u Hrvatskoj, a pazili su i da kupe iste marke proizvoda kako bi bila ista kvaliteta.

Ivan je pokazao proizvode koje je kupio, a to su ciabatta kruh, tost kruh, kiselo vrhnje, smrznuti pommes frittes, jaja, mlijeko, šećer, brašno, suncokretovo ulje, špagete, pileći file, sir, pasiranu rajčicu, vodu, mliječnu čokoladu, Coca-Colu i Nutellu. Iste je stvari u Hrvatskoj kupila njegova supruga koja je poslala račun.

– Za sve ovo što sam u Njemačkoj kupio potrošio sam 131 kunu i 54 lipe, a iste te stvari kad bi se kupile u Hrvatskoj koštale bi 150 kuna i tri lipe – izračunao je Ivan.

Naglasio je kako je riječ o malom broju proizvoda, ali kako se vidi da još uvijek postoji razlika u standardu života pogotovo uzevši u obzir da su plaće u Hrvatskoj manje nego u Njemačkoj.

Ivan je pokazao proizvode koje je kupio, a to su ciabatta kruh, tost kruh, kiselo vrhnje, smrznuti pommes frittes, jaja, mlijeko, šećer, brašno, suncokretovo ulje, špagete, pileći file, sir, pasiranu rajčicu, vodu, mliječnu čokoladu, Coca-Colu i Nutellu. Iste je stvari u Hrvatskoj kupila njegova supruga koja je poslala račun, piše 24sata.hr, a prenose Međimurske novine.

Ne propustite: