GOLMAN POSO ‘Ne mogu više biti u veteranima, nedostaju mi treninzi i mlađa momčad’

Treneru Starigrada Ranku Celiščaku-Cveletu za drugi dio sezone u Drugoj ŽNL na raspolaganju će, osim legendarnog vratara, biti i braća Nemčić, Danijel i Dražen.

Goran Posavec na oproštaju od seniorskog nogometa i NK Tehnike // Foto: Vedran Tkalec (Glas Podravine)
Goran Posavec na oproštaju od seniorskog nogometa i NK Tehnike // Foto: Vedran Tkalec (Glas Podravine)

Nogometaši županijskog drugoligaša Starigrada posljednjih su dana zimskog prijelaznog roka dobili vrlo iskusna pojačanja.

Treneru Ranku Celiščaku-Cveletu za drugi dio sezone na raspolaganju će, nakon što su pristupili klubu, biti i legendarni vratar Goran Posavec Poso, te braća Nemčić, Danijel i Dražen.

Klub iz koprivničkog prigradskog naselja jesen u Drugoj ŽNL završio je na devetom mjestu, što je daleko ispod ambicija uprave. Posegnulo se stoga najprije za novim trenerom, bilo je i drugih igračkih promjena, ali ova tri igrača trebala bi momčad dati ono što im je u nekim utakmicama bilo najpotrebnije – iskustvo.

Posavec u Starigrad dolazi iz veterana Miklinovca, Dražen Nemčić iz županijskog trećeligaša Sabarije iz Subotice Podravske, a Danijel Nemčić dosad je igrao za veterane Starigrada. Braća Nemčići domaći su dečki i iza njih je puno iznimno uspješnih nogometnih godina u višim ligama.

Zanimljivo je da su Posavec i Danijel Nemčić zajedno igrali i za ekipu Klikaj.hr na netom završenoj KC ligi s kojom su osvojili sedmo mjesto.

Ekipa Klikaj.hr na KC ligi // Foto: Facebook
Ekipa Klikaj.hr na KC ligi // Foto: Facebook

Iako se činilo da će Posavec zauvijek ostaviti seniorski nogomet nakon što je igrački prošlog ljeta napustio županijskog drugoligaša Tehniku, čiji je i dalje član uprave, nešto je ipak bilo jače od njega.

– Idem u seniore jer više ne mogu izdržati u veteranima. Nedostaju mi treninzi i mlađa momčad – sa smiješkom na licu rekao je 35-godišnji Poso.

Mnogi su se pitali zašto se onda nije vratio u Tehniku, ali on kaže da nije želio razbijati njihov dvojac na golu – Šipek, Haramina. Ipak, zbog emocija navodno neće braniti protiv Tehnike u prvenstvu, ali to tek ostaje za vidjeti.

Starigrad je bio na samo jednom golmanu i ovaj transfer pokazao se logičnim izborom za njega. A ondje je već i igrao i dobro poznaje prilike u klubu. Inače, osim za Starigrad i Tehniku, Poso je branio i za Slaven, Koprivnicu, Mladost Kloštar Podravski, Podravec Torčec, Peteranec i Podravac Virje.

Poznato je da Poso na golmanskom kompletu uvijek nosi sretni broj 23, ali nas je zanimalo očekuje li biti broj 1 u Starigradu, bez obzira na ono što mu piše na dresu.

– Trener, poznati Cvele, odlučuje hoću li igrati od početka ili ću morati čekati svoju priliku s klupe – kazao je golman kojeg svi nadaleko poznaju i kao izrazito vedru i duhovitu osobu.

Poso ističe da je klupska ambicija u proljetnom dijelu prvenstva napraviti pomak na ljestvici i definitivno osigurati ostanak u ligi, ali u Starigradu već imaju planove i za novu sezonu.

– Od ljeta napadamo prvo mjesto i viši rang – završio je on.

Ne propustite: