GORNJA RIJEKA Trener Đurinić: Nismo zadovoljni plasmanom, pucamo na prvo mjesto

Nogometaši Gornje Rijeke nakon prvog dijela sezone Treće ŽNL drže treće mjesto s 28 bodova. Ispred njih nalaze se Kalnik s pet bodova više, odnosno Močile s tri boda više. Bodovna razlika nije velika, a trener Đurinić siguran je da njegov sastav može ostvariti bolje rezultate.

Igrači Gornje Rijeke // Foto: Klikaj.hr

Nogometaši Gornje Rijeke nakon prvog dijela sezone Treće ŽNL Koprivničko-križevačke nalaze se na trećem mjestu.

U 13 odigranih kola upisali su devet pobjeda, jedan neriješen rezultat te tri poraza, što im je donijelo 28 bodova.

– Mogu reći da nismo zadovoljni s plasmanom. Poklopilo se nekoliko stvari, ne želim nikoga vrijeđati – kaže Božidar Đurinić, trener Gornje Rijeke.

Prvenstvenu ljestvicu trećeg razreda županijskog nogometa predvodi Kalnik s 33 boda, dok su na drugome mjestu Močile s 31 bodom. Protiv navedenih ekipa, nogometaši Gornje Rijeke upisali su poraze rezultatima 2:1 i 4:1.

– Sigurno možemo ostvariti bolje rezultate. Pucamo na prvo mjesto. Počeli smo pripreme, a odigrat ćemo četiri utakmice, ovisno o vremenskim uvjetima – siguran je Đurinić čija će momčad u nedjelju nastupiti protiv vodećeg Kalnika, dok ih kasnije očekuje pripremni dvoboj s Ratarom iz Miholca.

– Redovito treniramo tri puta tjedno u dvorani Osnovne škole Gornja Rijeka. Odaziv igrača je vrlo dobar – tvrdi on.

S obzirom na to da se nalaze u samome vrhu, postavlja se pitanje napretka u viši rang, Drugu ŽNL.

– Imamo ambicije, one uvijek postoje ako se sve poklopi. Ako ne, opet smo zadovoljni – kaže Đurinić.

Svlačionicu Gornje Rijeke napustit će četvorica igrača, a trebala bi doći trojica od kojih je jedan mladi, prema riječima Đurinića, igrač za više lige.

– Odabrao je nas, Gornju Rijeku. Dobro radimo, dobra je sredina i imamo uvjete. Također, dobar si je s ostalim dečkima s kojima je odrastao – tvrdi Đurinić, dodajući kako je sadašnja ekipa za deset do dvadeset posto bolja od one koju je na raspolaganju imao prvi dio sezone te bi već s njom mogao nastupati u višem rangu.

Stoga je cilj u proljetnom dijelu sezone jasan.

– Sami vrh – jasan je za kraj Đurinić.