GRAD ĐURĐEVAC Gradonačelnik Janči: Financirat će se kupnja udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda

Grad također od prošle godine na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju sufinancira nabavu školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama u iznosu od tri stotine kuna po učeniku.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac i ove će godine sufinancirati nabavu udžbenika za osnovnoškolce, ali i srednjoškolce.

– U stopostotnom iznosu financirat će se kupnja udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovne škole, dok će ostalim roditeljima biti isplaćena potpora od tri stotine kuna. Obitelji s troje ili više djece koja pohađaju osnovnu školu, srednju školu ili fakultet ostvaruju pravo na subvenciju za kupnju školskog kompleta knjiga u cijelosti za jednog osnovnoškolca te ujedno ostvaruju pravo i na komplet školskih knjiga za prvi razred ukoliko jedan od učenika ove godine kreće u prvi razred. Za nabavu školskih knjiga u gradskom proračunu osigurano je 200.000 kuna – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, a prenijele službene stranice Grada.

Prvašiće će prvi dan dočekati i nove pernice.

Grad od prošle godine na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju sufinancira nabavu školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama u iznosu od tri stotine kuna po učeniku.

Roditelji popunjeni zahtjev, uz priložene račune, dokaze o prebivalištu oba roditelja i presliku tekućeg računa mogu predati svaki radni dan od 8 do 16 sati na porti u zgradi Gradske uprave, najkasnije do 30. rujna.

Ne propustite: