Grad potpisao ugovore sa 159 novih stipendista

Oni koji studiraju u Hrvatskoj tijekom ove akademske godine primat će tako 550 kuna mjesečno dok će studenti u inozemstvu dobivati 1100 kuna svaki mjesec.

Foto: koprivnica.hr

Grad Koprivnica sklopio je ugovore o stipendiranju sa 159 novih studenata s područja Koprivnice. Oni koji studiraju u Hrvatskoj tijekom ove akademske godine primat će tako 550 kuna mjesečno dok će studenti u inozemstvu dobivati 1100 kuna svaki mjesec.

Ugovore o stipendiranju studentima su u srijedu uručili Mišel Jakšić, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

– Svima vam želim da ove godine na upisanim fakultetima ostvarite ciljeve koje ste si postavili te da nakon završetka školovanja pronađete željeni posao. I dalje ćemo vas poticati jer budućnost ovog grada je na vamarekao je studentima zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Mišel Jakšić.

– Stipendija mi znači jako puno jer pored studentskih obaveza nemam vremena za rad, fakultet mi je na prvom mjestu – rekla je Ana Marija Strnad, jedna od stipendistica i studentica na Sveučilištu Sjever. Grad trenutačno stipendira ukupno oko 500 studenata.

Stipendisti koji završe studij kao redovni student, u roku od jedne godine od završetka zadnjeg semestra studija stipendiju ne moraju vraćati. Oni koji završe studij kao redovni student u roku od dvije godine od završetka zadnjeg semestra studija, dužni su vratiti 50 posto od ukupno primljenog iznosa stipendije uvećanog za kamatu po stopi od 6 posto godišnje.

Ne propustite: