GRAD SPORTA U Đurđevcu otvorena teretana vrijedna 85.000 kuna

Nakon završenog svečanog dijela otvorenja, mali sportaši oduševljeno su isprobali nove sprave i opremu koju će od sada redovno koristiti za održavanje kondicijskih treninga

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Za potrebe treninga đurđevačkih sportaša jučer, u ponedjeljak, u popodnevnim satima, otvorena je nova teretana na Športsko-rekreacijskom centru Vlado Leščan Duspe.

Teretanu je otvorio đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči s trenerima, djecom i mladima iz Rukometnog kluba Đurđevac, Karate kluba Đurđevac, Košarkaškog kluba Mladost, te selekcije Škole nogometa grada Đurđevca.

“Danas smo se okupili u novoizgrađenoj teretani koja je opremljena preko EU projekta Picoki za sport, a kojeg provodi naša Zajednica sportova u suradnji s klubovima i Gradom Đurđevcom. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a financiranje projekta u cijelosti je osigurano iz sredstava EU i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ova teretana neće biti komercijalnog karaktera već će biti za korištenje svim našim članicama i članovima sportskih udruga s područja Grada Đurđevca. Vrijednost kupljene opreme za teretanu je oko 85.000 kuna. Uvjeren sam da će teretana biti značajni doprinos sportu u našem gradu posebno kada su loši vremenski uvjeti”, izjavio je na otvorenju nove teretane gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako je kako je već u sklopu projekta djeci iz Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca na otvorenju ŠRC-a podijeljeno 450 kompleta trenirki, te jakni i ruksaka.

“Još jednom se zahvaljujem svim sportašima, a najviše trenerima i ostalim sportskim djelatnicima koji sudjeluju i uspješno provode ovaj projekt”, zaključio je Janči.

Nakon završenog svečanog dijela otvorenja, mali sportaši oduševljeno su isprobali nove sprave i opremu koju će od sada redovno koristiti za održavanje kondicijskih treninga, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: