GRADSKA KNJIŽNICA ĐURĐEVAC Održane jezične igre na njemačkom jeziku za djecu

Djeca su uz pomoć voditeljice naučila sve bitne činjenice vezane za Njemačku - od geografskog položaja, klime, gospodarstva pa sve do najpoznatijih Nijemaca, kuhinje, nogometa i narodnih nošnji koje Nijemci s ponosom nose na svečanostima, a pogotovo na Oktoberfestu.

Foto: Grad Đurđevac

Jezične igre na njemačkom jeziku održane su u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Voditeljica radionice bila je Dorotea Meyer, a radionici se pridružio i njezin suprug Branko Barkić koji je pomogao oko prijevoda.

Djeca su uz pomoć voditeljice naučila sve bitne činjenice vezane za Njemačku – od geografskog položaja, klime, gospodarstva pa sve do najpoznatijih Nijemaca, kuhinje, nogometa i narodnih nošnji koje Nijemci s ponosom nose na svečanostima, a pogotovo na Oktoberfestu.

Djeca su imala puno pitanja, a najviše ih je bilo vezano uz Berlinski zid, koji je više od dva desetljeća dijelio Istočnu i Zapadnu Njemačku.

Gospođa Meyer prezentirala je i gumi-gumi, najdražu igru iz njene rodne Njemačke, a učenici su također imali priliku isprobati ovu već pomalo zaboravljenu igru.

Jezične igre na mađarskom jeziku održat će se u srijedu 20. ožujka, vodit će ih Ivana Pavlović, djelatnica Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Ne propustite: