GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA LUDBREG Vrijedni volonteri svoj će dan proslaviti čineći dobra djela

U ovu akciju uključila se i ludbreška Udruga vinogradara "Trsek" koja će za sve donatore kao i volontere pripremiti tople napitke.

Ilustracija // Foto: Grad Ludbreg

Međunarodni dan volontera obilježava se sutra, u četvrtak. Taj datum odabran je na općoj skupštini Ujedinjenih naroda u prosincu 1985. godine.

Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

“Naši volonteri sudjeluju u provedbi i ključni su dio gotovo svih djelatnosti i programa Crvenog križa, a bez njihove nesebične pomoći mnoge aktivnosti i usluge koje pružamo ne bi mogle biti realizirane”, poručili su iz ludbreškog Crvenog križa.

Povodom Međunarodnog dana volontera Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg odlučilo je nastaviti s nizom dobrih djela i tako organiziraju druženje volontera i provođenje humanitarne akcije “Solidarnost na djelu”, ovog puta pod geslom “Prigodno s korisnim”.

Humanitarna akcija održana je danas, u srijedu, a nastavak iste slijedi u subotu na parkiralištu ludbreške gradske tržnice. Sve što će se prikupiti u akciji namijenjeno je za socijalno najugroženije osobe s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, odnosno za osobe s područja Općina Martijanec, Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ te Grada Ludbrega, kojima Crveni križ prema potrebi dostavlja prehrambene artikle i higijenske potrepštine.

Za prikupljena novčana sredstva građanima će biti uručeni bonovi u apoenu od pet kuna označeni oznakama Crvenog križa.

Oni koji svojim prilogom žele pomoći, a ne mogu doći na ludbrešku tržnicu, svoje donacije mogu uplatiti na poseban račun akcije.

Podatci za uplatu:
IBAN: HR7123600001300126273 | MODEL: 00
OPIS PLAĆANJA: Solidarnost na djelu 2019.

U ovu akciju uključila se i ludbreška Udruga vinogradara “Trsek” koja će za sve donatore kao i volontere pripremiti tople napitke.

Ne propustite: