GRAFIČKA RADIONICA Izradite svoju platnenu vrećicu

Radionica se održava u subotu, a vodi ju Kristina Pongrac.

Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Forum udruga nezavisne kulture – FUNK organizira grafičku radionicu Otisci okoline na kojoj će se izrađivati unikatne vrećice i marame za kupovinu namirnica. Radionica se održava u subotu, a vodi ju Kristina Pongrac.

Grafička radionica Otisci okoline počiva na načelu prenamjene i recikliranja tako da se koriste materijali, ali i razmišljanja nađeni in site ili usput na putu do radionice. Polaznici će tradicionalni linorez nadopuniti otiscima predmeta pronađenih oko mjesta održavanja i otisnuti svoje unikatne monotipije. Time se sudionike nastoji senzibilizirati na pronalaženje kreacije u svakodnevnim predmetima i situacijama i ujedno rekreirati i opuštati u prirodnom okruženju FUNK-a i kampusa.

Grafike će se izrađivati na dostupnom tekstilu (stare majice, otpadni tekstil), a gotov produkt vrećicu i maramu polaznici će moći koristiti za kupovinu namirnica i dr. Linorez će služiti za otisak slogana i poruka: otisci svojom estetikom progovaraju o okolišu kojeg se nastoji ovom akcijom pomoći zaštiti i smanjiti upotrebu plastičnih vrećica.

Radionica će se održati u FUNK-u, u subotu od 9 do 16 sati. Radionica je besplatna i sav materijal je osiguran, iako polaznici mogu donijeti svoje stare majice ili marame ako žele.

Broj polaznika je ograničen, stoga je za prijavu potrebno poslati ime i prezime, kontakt i dob. Svoju prijavu možete poslati na E-mail adresu: savez.udruga.funk@gmail.com zaključno 8. studenog.

Voditeljica radionice Kristina Pongrac završila je dizajn interijera u Graditeljskoj školi Čakovec i diplomirala primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je HDLU-a i HDLU-a Međimurja, uz još nekoliko drugih udruga koje se bave promicanjem ekologije, umjetnosti i kulture. Uz umjetnički izričaj također vodi brojne radionice koje povezuju ekologiju i umjetnost u ZMAG-u (Zelena mreža aktivističkih grupa).

Program sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: