HAMAG BICRO će osigurati 1,2 milijarde kuna za poduzetnike

Ravnatelj Sektora za financijske instrumente Tomislav Pašalić prezentirao je nove financijske instrumente - Pojedinačna jamstva, Ograničena portfeljna jamstva, Mikro zajmovi i Mali zajmovi.

Foto: HGK ŽK Koprivnica

U ponedjeljak su u HGK Županijskoj komori Koprivnica organizirali Info-dan za mikro, male i srednje poduzetnike o novim  financijskim instrumentima HAMAG-BICRO-a.

Vjeran Vrbanec // Foto: HGK ŽK Koprivnica
Vjeran Vrbanec // Foto: HGK ŽK Koprivnica

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec predstavio je ulogu HAMAG-BICRO-a u poticanju poduzetništva provođenjem EU javnih poziva namijenjenih poduzetnicima, izdavanju jamstava i subvencioniranjem kamata za poduzetničke kredite i izravnom financiranju mikro, malih i srednjih poduzetnika putem ESIF mikro i malih zajmova.

Ravnatelj Sektora za financijske instrumente Tomislav Pašalić prezentirao je nove financijske instrumente – Pojedinačna jamstva, Ograničena portfeljna jamstva, Mikro zajmovi i Mali zajmovi. HAMAG-BICRO će kroz ta četiri financijska  instrumenta malim i srednjim poduzetnicima osigurati gotovo 1,2 milijarde kuna. Sredstva su osigurana kroz Operativni program ”Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”.

Kroz nove financijske instrumente Mikro zajmovi i Mali zajmovi koje će izravno provoditi HAMAG-BICRO, mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 25.000.000,00 EUR po kamatnim stopama 0,5% do 1,5% za investicije u imovinu, odnosno 1,5% do 3,5%  za obrtna sredstva. Kamata će se određivati sukladno indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže.

Ne propustite: