Herman: Bila je ovo najbolja sezona u povijesti Rotora

Bertini naslovi i Krapinčeva afirmacija obilježili su netom zaključenu sezonu koprivničkog biciklističkog kluba, koji se može pohvaliti i organizacijom najposječenije utrke sezone.

Rotorovci na cestovnom maratonu 'Joža Horvat' // Foto: bk-rotor.hr
Rotorovci na cestovnom maratonu 'Joža Horvat' // Foto: bk-rotor.hr

Nino Berta i Lovro Krapinec, članovi koprivničkog biciklističkog kluba Rotora, proteklog su se vikenda pobrinuli za najljepši mogući završetak sezone. Berta je ranije ostvarenom naslovu u kronometru, u klasi Master A, dodao i onaj u MTB usponu, dok je Krapinec prvim mjestom u kategoriji mlađih juniora još jednom potvrdio svoj ogroman potencijal.

Da sezona gotovo i nije mogla bolje proći složio se i predsjednik kluba Siniša Herman.

– Bila je ovo definitivno naš najuspješnija sezona do sada, kako u organizacijskom, tako i u natjecateljskom smislu. I u brdskom i u cestovnom biciklizmu uspjeli smo napraviti nešto u amaterskim okvirima. Nino Berta uzeo je gotovo sve što se može uzeti, dok je mladi Lovro Krapinec iz utrke u utrku pokazivao o kakvom se talentu radi – kaže Herman, dodavši kako su i ostali članovi tijekom cijele sezone bili na izrazito visokoj razini.

Sljedeći veći iskorak bio bi prelazak u poluprofesionalizam, što iziskuje i mnogo više sredstava, ali i daljnje održavanje dosadašnje razine bilo bi i više nego zadovoljavajuće.

– Mislim da idemo u dobrom smjeru. Sljedeći korak je nastavak ovoga što smo imali do sada, ali i pokušaj nagovora sportske zajednice na nešto veći angažman – rekao je predsjednik Rotora.

Organizacijska kruna sezone bila je utrka XCM Koprivnica, održana još početkom mjeseca svibnja. Riječ je o brdsko-biciklističkom maratonu koji se bodovao za Kup Hrvatske, a privukao preko 250 vozačica i vozača.

– Organizirali smo utrku koja je bila najposjećenija u Hrvatskoj, a na njoj je nastupio i najveći broj rekreativaca. Grad Koprivnica nas je maksimalno podržao i drago nam je što su ljudi shvatili i turistički potencijal utrke – ponosno ističe Herman.

Koprivnički brdsko-biciklistički maraton u planu je i za sljedeću godinu, a svi zainteresirani, rekreativci i profesionalci, imaju još mnogo vremena za pripremu. Spušten je zastor na još jednu biciklističku sezonu, prema riječima Siniše Hermana, najuspješniju u povijesti Rotora.

Ne propustite: