HGK stipendira izvrsne studente s čak 1500 kuna

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već devet godina motivira studente s područja županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.

Ilustracija // Foto: Teo Vukšan

Izvrstan si student druge ili viših godina studija te državljanin RH s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije? Ako je tvoj odgovor na ovo pitanje ‘Da’, imaš priliku dobivati stipendiju od 1.500,00 kuna mjesečno do završetka školovanja.

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija, socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji

Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja u sklopu ovog natječaja mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, farmacije i medicine. Natječaj je otvoren do 11. studenoga, a sve detalje vezane uz prijavu možete pronaći ovdje.

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već devet godina motivira studente s područja Koprivničko-križevačke županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.

Od početka rada Zaklade, kroz osam javnih natječaja, izabrano je više od 40 stipendista. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 24, a na dodiplomskom studiju njih petero. Dodijeljeno je i osam stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godinu dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Ne propustite: