HOROR TRILER IZ PALOVCA Zašto je obitelj pet godina čekala da prijavi nestanak mučki ubijene Jasmine Dominić?

Hoće li Smiljana nakon promjene odvjetnika, možda priznati ubojstvo, odnosno početi iznositi aktivnu obranu ili će se i dalje braniti šutnjom ostaje za vidjeti!?

Očevid na mjestu zločina // Foto: Zlatko Vrzan (Međimurske novine)

Darko Galić, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, potvrdio je u utorak poslijepodne da je stigao nalaz sudske obdukcije nad mrtvim tijelom Jasmine Dominić koja je obavljena u utorak i trajala oko dva i pol sata na Odjelu patologije ŽB u Čakovcu. Međutim, kao što je i najavio u ovoj fazi istrage, nije želio govoriti ništa o tome, već je ponovio da će osumnjičena koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom ubojstva, njezina sestra Smiljana Srnec, biti ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu u srijedu rano ujutro gdje će biti dovedena iz prostorija PU međimurske gdje joj je određen pritvor od subote.

Prve neslužbene informacije koje su objavili neki mediji o rezultatima sudske obdukcije govore da je Jasmina Dominić ubijena i da ima dvije ozljede na lubanji koje su vjerojatno rezultat udarca tupim predmetom.

Iako je njezina sestra u prvom informativnom razgovoru s policijom navodno priznala ubojstvo, nakon što je i službeno osumnjičena u ovom teškom kriminalističkom slučaju, neslužbene informacije govore da isto ne želi ponoviti, te da se brani šutnjom.

U međuvremenu ima i novog odvjetnika s obzirom da je uvažen zahtjev za izuzećem dosadašnjeg Davorina Zlatareka koji je ranije radio u DORH-u zbog mogućeg “sukoba interesa”. U pitanju je čakovečki odvjetnik Krešimir Golubić koji joj  je dodijeljen po službenoj dužnosti, tako da ona osobno ili obitelj očito nisu angažirali branitelja po svojoj želji. Kao što je poznato, tada su i troškovi obrane znatno veći.

Hoće li Smiljana nakon promjene odvjetnika, možda priznati ubojstvo, odnosno početi iznositi aktivnu obranu ili će se i dalje braniti šutnjom ostaje za vidjeti!? Bilo kako bilo, u srijedu nakon ispitivanja u slučaju da bude podignuta kaznena prijava protiv nje prema kojoj se tereti za ubojstvo svoje sestre DORH će zatražiti od Suca istrage određivanje istražnog zatvora.

S obzirom da je obitelj organizirala pogreb i dala obavijest u javnost da će Jasmina Dominić biti sahranjena u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu, obdukcijom je nepobitno utvrđeno da je riječ o mrtvom tijelu nesretne djevojke čiji je nestanak prijavljen 2005. godine, ali vodi se kao nestala još od kolovoza 2000. godine. Tada je Jaca kako su je svi zvali u Palovcu zadnji put viđena živa, ali obitelj je čekala punih pet godina da prijavi njezin nestanak.

Zašto se čekalo tako dugo, zasigurno više zna Katarina Dominić, majka ubijene i osumnjičene koja je živjela s kćerkama i mužom 2000. godine u obiteljskoj kući u Novoj ulici kada je zadnji put viđena i po svemu sudeći prijavila je njezin nestanak pet godina kasnije.

Ona je u ponedjeljak navečer stigla iz Njemačke i vjerojatno kad završi posljednji Jasminin ispraćaj trebao bi uslijediti i iskaz policiji. Majka Katarina je navodno prisustvovala obdukciji i potvrdila identitet pronađene mrtve kćeri koja je više od 18 godina ležala mrtva sakrivena u zamrzivaču marke Končar.

Izvor: Međimurske novine

Saznajte više…

DOVEDENA NA ISPITIVANJE Ovo je žena koja se sumnjiči da je mučki ubila svoju sestru i 19 godina je držala u škrinji

Ne propustite: