HRVAČKI KLUB LUDBREG Florijan Varović osvojio je broncu na Prvenstvu Hrvatske

Florijan Varović potvrdio je svoj talent, ali i odlike kvalitetnog hrvača.

Foto: Hrvački klub Ludbreg

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast mlađih dječaka (11 do 13 godina) održano je u Zagrebu u subotu.

Nastupilo je 167 hrvača iz 26 hrvatskih hrvačkih klubova.

Roditelji i prijatelji pratili su mlade hrvače u punoj dvorani, koji su pokazali što su naučili pod vodstvom svojih trenera. S njima su se veselili za svaku pobjedu i tugovali za svaki poraz. Svaki lijep potez nagrađivao se pljeskom, a prvenstvo je obilovalo mnoštvom napetih i kvalitetnih borbi.

Hrvački klub Ludbreg predstavio se s tri hrvača, Florijan Varović i Rene Dulikravić u kategoriji do 40 kilograma koja je bila druga po broju natjecatelja u jednoj kategoriji, a prva je bila kategorija do 49 kilograma u kojoj je nastupio Vilim Cindori koja je brojila čak 34 mlada hrvača.

Vilim je uspio ostvariti jednu hvale vrijednu pobjedu i potvrdio svoj talent, no kasnije je izgubio od jačeg protivnika. Slična situacija bila je i kod Renea koji je lijepo pobijedio u prvoj borbi, dok u drugoj gubi premda je imao inicijativu.

Florijan Varović potvrdio je svoj talent, ali i odlike kvalitetnog hrvača. Suvereno pobjeđuje svoje protivnike u prve tri borbe, a u polufinalu je snage odmjerio sa pokazalo se kasnijim prvakom iz Pule kojeg je naš Florijan jako dobro ugrozio, ali se ipak u drugoj rundi Puležanin izvadio i uspio pobijediti našeg Florijana. U borbi za broncu pobjeđuje tušem hrvača Sesveta.

Bronca Florijana Varovića na prvenstvu države velika je stvar, a još više veseli njegov napredak koji je demonstrirao.

Ekipu je vodio trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat vršio sudačku zadaću.

Foto: Hrvački klub Ludbreg
Ne propustite: