HRVAČKI KLUB PODRAVKA Benko, Čordaš i Špernjak osvojili broncu na Prvenstvu Hrvatske

U konkurenciji 167 dječaka iz 26 klubova, ekipa Hrvačkog kluba Podravka na natjecanju je nastupila u brojčano dosta oslabljenom sastavu - samo s petoricom hrvača.

Foto: Hrvački klub Podravka

Prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih dječaka rođenih 2006. do 2008. godišta u hrvanju grčko-rimskim načinom održano je u subotu u Zagrebu u dvorani SŠD “Peščenica”.

U konkurenciji 167 dječaka iz 26 klubova, ekipa Hrvačkog kluba Podravka na natjecanju je nastupila u brojčano dosta oslabljenom sastavu – samo s petoricom hrvača.

Još je petero hrvača trebalo nastupiti, no zbog sitnijih ozljeda i viroza bili su onemogućeni.

Prošlogodišnji prvak Hrvatske u ovom uzrastu Ivan Benko ove godine morao se zadovoljiti tek trećim mjestom. U izuzetno jakoj i brojnoj kategoriji, kategoriji do 40 kilograma Ivan je zabilježio četiri pobijede i jedan poraz. Iako je borba u kojoj je Ivan izgubio na bodove bila tijesna, za poraz na bodove na kraju ipak su “kumovali” suci koji su tijekom borbe donijeli niz previda i vrlo čudnih sudačkih odluka. Bilo kako bilo Ivan se zaista dobro othrvao, pobijedio je Marčin Antionia iz Metalca, Radoš Antu iz Sesveta, Barić Frana iz Siska i Vilk Davida iz Slatine dok na bodove od Ivana bio je bolji Filipović Robert iz Slatine.

U kategoriji do 54 kilograma Maro Špernjak također je osvojio brončanu medalju. Marko je do medalje došao pobjedama protiv Jurjec Jakova iz S. Kraljevca, Cvetko Nikole iz Hrvatskog dragovoljca i Rakitovec Antonia iz Slatine dok je poražen od Bilić Borne iz Svete Nedjelje.

Treći je bio i Ivan Čordaš koji je nastupio u kategoriji do 65 kilograma. Ivan je zabilježio tri pobjede i jedan poraz. Bio je bolji od Baranović Vice i Peran Dine iz Šibenika i Horvat Roberta iz Trešnjevke dok je jedini poraz doživio u srazu s Kalauz Nikom iz S. Kraljevca.

Luka Šulj po prvi puta je nastupio na Prvenstvu Hrvatske i kao ulazno godište, odnosno najmlađi, došao je do vrlo dobrog petog mjesta u kategoriji do 59 kilograma. Zabilježio je dvije pobjede i isto toliko poraza. Pobijedio je Pavić Davida iz Vindije i Raci Tonia iz Šibenika dok je poražen od Paškov Roka iz Metalca i od Dizdar Vita iz S. Kraljevca u borbi za treće mjesto.

Filip Šprem nastupio je u najbrojnijoj kategoriji na turniru, kategoriji do 49 kilograma u kojoj se okupilo čak 34 natjecatelja. Prvu kvalifikacijsku borbu Filip je pobijedio Basara Svena iz Zagreba da bi u šesnaestini finala izgubio od Klarić Marka iz Šibenika. Kako Klarić nije uspio doći do finala, Filipu je daljnji tijek natjecanja kroz repasaž bio onemogućen, pa se s jednom pobjedom i jednim porazom u ukupnom plasmanu kategorije do 49 kilograma morao zadovoljiti tek s desetim mjestom.

Ovim prvenstvom prekinuta je i dominacija hrvačkog kluba Podravka koja je primat najbolje ekipe u Hrvatskoj držala posljednje dvije godine. Ovogodišnji ekipni naslov prvaka Hrvatske otišao je u ruke hrvača iz Sesvetskog Kraljevca. Hrvače u Zagrebu vodili su treneri Saša Šprem i Vedran Blažeković.

Ne propustite: