HRVAČKI KLUB PODRAVKA Lana Nogić i Josip Benko osvojili broncu u Mađarskoj

U subotu natjecanje je bilo organizirano za starije djevojčice, mlađe kadetkinje, dok je u nedjelju turnir bio za starije dječake, odnosno mlađe kadete.

Foto: HK Podravka

Proteklog vikenda hrvači Podravke Lana Nogić i Josip Benko sudjelovali su na natjecanju u Mađarskoj, gdje je u subotu i nedjelju u Nagykanizsi održano otvoreno prvenstvo Mađarske za uzraste U15.

U subotu natjecanje je bilo organizirano za starije djevojčice, mlađe kadetkinje, dok je u nedjelju turnir bio za starije dječake, odnosno mlađe kadete.

Lana Nogić nastupila je u sastavu ženske reprezentacije Hrvatske koju je vodio trener Senad Mujagić, no zasigurno velika podrška bio je njen trener Ivan Lončarić koji je također bio u Mađarskoj.

Osim gotovo svih klubova iz Mađarske i reprezentacije Hrvatske konkurenciju su činile još reprezentacije Nizozemske i Njemačke. Lana je imala težak ždrijeb u kategoriji do 54 kilograma, no usprkos tome bio je to njezin dan. U prvom kolu pobijedila je aktualnu prvakinju Mađarske, Mihke H. (TBDSK) na bodove, a zatim na bodove, 11:2 drugu predstavnicu iz Mađarske Szabo S. (OSBK). Uslijedio je poraz na bodove (4:8) od Koleszar E. (DBC), no u toj borbi Lana je imala svoju šansu, pogotovo u drugoj rundi kada je protivnica gotovo skroz pala u kondicijskom dijelu. Uspješno je odradila dva napada, ali ne i treći pa je pobjeda otišla na drugu stranu. U borbi za treće mjesto Lana je pobijedila predstavnicu iz Nizozemske, Rooijend D. rezultatom 8:2.

Drugog dana u istoj dvorani pod vodstvom trenera Ivana Lončarića, Josip Benko u konkurenciji preko 200 hrvača nastupio je u kategoriji do 75 kilograma. Natjecanje je započeo dvjema pobijedama. Prvu je pobijedio tušem Maltsik Z. (SMTK), a zatim i tehničkim tušem, 8:0, Kudelasz H. (FTC). Uslijedio je poraz u polufinalnu od Csiszar M (CVSE), da bi u borbi za treće mjesto upisao pobjedu tehničkim tušem (8:0) protiv Pocze B. (Kanisza).

Izvor: HK Podravka

Ne propustite: