HRVATSKA KAKVU TREBAMO U Podravkinoj zgradi održana konferencija, evo tko je prisustvovao

Sudjelovali su i ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Uprave Podravka Marin Pucar, član Uprave za financije Podravke Davor Doko, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi te Marko Remenar iz Adris grupe.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana, Darko Sobota // Foto: Luka Krušec

U organizaciji Večernjeg lista u upravnoj zgradi tvrtke Podravka u petak je održana konferencija “Hrvatska kakvu trebamo – porezna reforma iz perspektive gospodarstva – godinu dana poslije”. Uz brojne uzvanike iz svijeta gospodarstva i politike, na konferenciji je sudjelovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota.

Konferencija je bila posvećena efektima nadolazećih mjera porezne politike u stvaranju poticajnijeg poduzetničkog okruženja.

Sudjelovali su i ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Uprave Podravka Marin Pucar, član Uprave za financije Podravke Davor Doko, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi te Marko Remenar iz Adris grupe.

U ime organizatora, konferenciju je otvorio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, nakon kojeg se prisutnima obratio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuvši nužnost demografske revitalizacije te kao najveći problem hrvatskog gospodarstva apostrofira nedostatak kvalificirane radne snage što bi se trebalo riješiti većim stipendijama za polaznike strukovnih škola.

Predsjednik Uprave Podravka Marin Pucar čestitao je svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije te kazao kako je zahvaljujući reformama Podravka tijekom prošle godine podigla standard svojih radnika za čak 35 milijuna kuna.

“I sami smo inicirali neke mjere koje su prihvaćene, a zahvaljujući poreznoj reformi danas Podravki rastu prihodi i izvoz. Ovakve inicijative za cilj imaju razvoj konkurentnosti i treba naglasiti kako smo u top pet hrvatskih izvoznika, posebice u segmentu prehrambene industrije“, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je kako budućnost donosi 100% porezno rasterećenje plaća mladih do 25 godina te 50% rasterećenje onih između 25 i 30 godina, dok je član Uprave za financije Podravke Davor Doko dodao kako je porezna reforma rezultirala povećanjem standarda građana te posljedično time većom potrošnjom i prosperitetom Podravke.

Marko Remenar iz Adris grupe je pohvalio poreznu reformu, a Emil Tedeschi je pozvao na jednak tretman poreznih inspektora prema malim i velikim poslodavcima. Svi sudionici konferencije složili su se kako su je poduzetništvu uz poticajne mjere nužan i optimizam koji se sve više budi na zadovoljstvo gospodarskih subjekata i građana, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: