HRVATSKA SPIN LIGA Peto i šesto kolo po otežanim uvjetima održalo se na rijeci Dobri

Nakon šest održanih kola vodeći je Špoljar Nikola iz ŠRD Piškor Zagreb s 27 bodova, drugo mjesto drži Šiljeg Boris iz ŠRD Krka Knin s 30 bodova, dok je treći Pešut Ivan iz ŠRD Mrežnica Duga Resa s 36.5 bodova.

Foto: Mirko Hanžeković

Na rijeci Dobri u Hreljinu kod Ogulina 19. i 20. svibnja 2018. godine održano je 5. I 6. kolo prvenstva Hrvatske spin lige (ribolov pastrva s obale umjetnim mamcima).

Ribolov je bio iznimno težak zbog niskog vodostaja rijeke Dobre, ukupno je nakon dva dana natjecanja u trajanju po 4 puta po 45 minuta ulovljeno 380 riba, a vremenski uvjeti su bili gotovo idealni. Trebalo je dosta sreće kod izvlačenja startnih brojeva jer pastrva nije bilo po svim natjecateljskim pozicijama.

U 5. kolu lige najbolje se snašao natjecatelj iz ŠRD Mrežnica Duga Rese, Ivan Pešut koji je kroz 4 runde skupio samo 7 negativnih bodova i ulovom od 21 pastrve. Drugo mjesto osvojio je Kuk Željko iz UŠRIDRRH s 22 negativna boda i 10 riba, a treći je bio Špoljar Nikola iz ŠRD piškor Zagreb s 23 boda i isto 10 ulovljenih riba.

U 6. kolu lige najbolji je bio Mario Matijašić iz ŠRD Ogulin s 15,5 bodova koji se odlično snašao na domaćem terenu i ulovio 24 pastrve. Drugo mjesto s 20.5 bodova osvojio je Pokrovac Jurica iz ŠRD Krka Knin i s 22 ulovljene ribe, dok je treći s 22,5 bodova bio Samardžić Dujo iz ŠRD Cetina Sinj i s 15 ulovljenih pastrva.

Nakon šest održanih kola vodeći je Špoljar Nikola iz ŠRD Piškor Zagreb s 27 bodova, drugo mjesto drži Šiljeg Boris iz ŠRD Krka Knin s 30 bodova, dok je treći Pešut Ivan iz ŠRD Mrežnica Duga Resa s 36.5 bodova.

Od naših natjectelja, član ŠRK Šoderica Koprivnica Mirko Hanžeković trenutno se nalazi na 11. mjestu s 56 bodova, dok je Hrvoje Kuzmić na 13. mjestu lige s ukupno 61 bodom. Još jedan natjecatelj iz naše županjie, Hunjadi Mihael iz Rasinje, natječe se za ŠRD Štuka Donja Dubrava te se s 50 bodova nalazi na 8. mjestu lige.

Ovaj vikend slijede obaveze reprezentacije u kojoj su i koprivnički natjecatelji Kuzmić i Hanžeković. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo održava se na rijeci Željeznici u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.

Posljednja dva kola lige nastavljaju se polovicom 6. mjeseca ponovno na rijeci Dobri kod Ogulina.

Ne propustite: