‘HRVATSKI PEKAR’ Članice Udruge žena Đurđevac sudjelovale su na Kongresu pekarstva, pekarskog slastičarstva i mlinarstva

Na ovoj gospodarsko-gastronomskoj manifestaciji svoje izvorne kruhove i peciva predstavili su proizvođači Austrije, Nigerije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Za članice đurđevačke Udruge žena ovo je bio treći nastup na Kongresu.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Članice Udruge žena grada Đurđevca proteklog vikenda imale su pune ruke posla – sudjelovale su na 19. kongresu pekarstva, pekarskog slastičarstva i mlinarstva Hrvatski pekar u Varaždinu.

Na ovoj gospodarsko-gastronomskoj manifestaciji svoje izvorne kruhove i peciva predstavili su proizvođači Austrije, Nigerije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Za članice đurđevačke Udruge žena ovo je bio treći nastup na Kongresu.

Pogaču z oreji, koja je od 2017. godine na preventivnoj listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske, članice Udruge imale su prilike predstaviti na dosadašnja dva Kongresa. Uz pogaču, ove godine su sudionicima predstavile “belu, pajtalnu zlevanku z jabokami i pekmezom od sliv”.

Novinarka Anđela Lenhard Antolin na Kongresu je održala predavanje o zlevanki, kao tradicionalnoj poslastici Zagorja, Međimurja i Podravine, ali i o Picokijadi i izložbama kolača za vrijeme Picokijade na kojoj su uvijek izložene i pogače i zlevanke, o Danu kukuruzne zlevanke u Sv. Ani, a posebice o posebnostima đurđevačke bele zlevanke.

Ona je ujedno bila i članica Prosudbenog povjerenstva za ocjenu gastro-suvenira koje su izradili učenici strukovnih pekarskih škola iz Hrvatske. Za sudionike Kongresa, belu đurđevačku zlevanku pripremale su članice Udruge žena – Dijana Bolteković, Marija Kožar, Mirjana Mišulin i Brankica Balabanić i njenom jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa izazvale zamjetnu pozornost.

Uspješan Organizator Kongresa i ove godine je bila Publishing house “Robinson” iz Zagreba.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac
Izvor fotografije: Grad Đurđevac
Izvor fotografije: Grad Đurđevac
Ne propustite: