Hrvatski vaterpolisti bez većih problema pobijedili Grčku

Izabranici Ivice Tucka slavili su u prvoj utakmici FINA Svjetske lige, savladavši grčke vaterpoliste rezultatom 11:6.

Marko Bijač // Foto: Hrvatski vaterpolski savez Facebook
Marko Bijač // Foto: Hrvatski vaterpolski savez Facebook

Vaterpolisti Hrvatske i Grčke odigrali su u utorak prvu utakmicu FINA Svjetske lige koja se održava u Rijeci. Iako obje momčadi od početka glase za favorite skupine, bolju igru i nadmoć u bazenu pokazale su Barakude i pred prepunim domaćim tribinama slavile protiv Grka.

Utakmica je završila rezultatom 11:6, a zadovoljstvo prikazanom igrom pokazao je i naš izbornik.

– Mislim da smo odigrali jednu sjajnu utakmicu od početka do kraja, maksimalno koncentrirani i fokusirani na taktičko-tehničke detalje koje smo dogovorili pred utakmicu. Ovo je igra i put koji ćemo slijediti i dalje, te koju ćemo s vremenom dovesti na maksimalnu moguću razinu. Čestitke svim igračima, s ovim pristupom ćemo i u nešto izmjenjenom sastavu doputovati u Francusku na drugo kolo Svjetske lige – izjavio je Ivica Tucak.

Veliku čast imao je Sandro Sukno kojemu je, nakon reprezentativnog umirovljenja Josipa Pavića, pripala kapetanska vrpca.

– Danas smo pobijedili i mislim da smo blizu i ostalim pobjedama kako bi osigurali nastup na završnici. Uskoro smo u Francuskoj, i u kojem god sastavu da idemo, mislim da je Hrvatska favorit – rekao je Sukno.

Osim Grčke, u skupini s Hrvatskom igraju još i Nizozemska te Francuska. U sljedećem susretu, koji se igra 6. prosinca, Francuzi u domaćem bazenu dočekuju naše vaterpoliste.

Ne propustite: