HTIO JE BITI FORA U DRUŠTVU Pijani mladić pokušao se našaliti s policajcem, ali…

Matija (26) iz Koprivnice prišuljao se policajcu s leđa, skinuo mu službenu kapu šiltaču s glave te je – na opće oduševljenje okolnog društva – uz gromoglasan smijeh vrtio u ruci. Epilog tog junačenja? Prespavao je u policijskoj ćeliji, a Prekršajni sud u Koprivnici odrezao mu je kaznu od točno – 66,67 kuna, javlja jutarnji.hr.

Ilustracija // Teo Vukšan

Pijano društvo u Koprivnici se “malo zaigralo”.

Matija (26) iz Koprivnice prišuljao se policajcu s leđa, skinuo mu službenu kapu šiltaču s glave te je – na opće oduševljenje okolnog društva – uz gromoglasan smijeh vrtio u ruci.

Epilog tog junačenja? Prespavao je u policijskoj ćeliji, a Prekršajni sud u Koprivnici odrezao mu je kaznu od točno – 66,67 kuna, javlja jutarnji.hr.

Omalovažavanje policijskog službenika dogodilo se nešto iza 21 sat na gradskom sajmištu, kada se ondje prije nekoliko tjedana održavala velika maturantska norijada. Policajci su tamo nadzirali javni red i sigurnost.

Matija je policajcu maznuo kapu sa službenim policijskim grbom pod utjecajem alkohola od čak 1,77 promila, što znači da je bio prilično nakresan. Zbog toga je odmah priveden na ‘noćenje bez doručka’ u policijskom pritvoru. Pušten je tek drugi dan ujutro, i to nakon što su “opojna sredstva prestala djelovati”, navode u Policijskoj upravi.

Pijana glava, sigurno je gruntao i prekršajni sudac dok mu je odmjeravao kaznu za taj prekršaj. Službeno je, tako, kažnjen sa 700 kuna. No, noć provedena u pritvoru vrijedi čak 600 kuna, pa mu je kazna na koncu smanjena na 100 kuna. Ako plati najkasnije dva mjeseca od pravomoćnosti presude, mora podmiriti samo dvije trećine iznosa. Odnosno – točno 66 kuna i 67 lipa.

Izvor: Međimurske novine.

Ne propustite: