HUMANITARNI PROJEKT Zlatko Dalić, Ćiro Blažević, Mia Dimšić, Dino Rađa i drugi zvijezde novog kalendara za djecu sa sindromom Down

I ove se godine snima kalendar za pomoć djeci sa sindromom Down "Velike i male zvijezde". Pomozite kupnjom kalendara jer se tim sredstvima financiraju terapije i rehabilitacije mališana Udruge za sindrom Down Međimurske županije, a u koju su uključeni i mališani iz susjedne Varaždinske županije.

Još jedno snimanje kalendara za pomoć djeci sa sindromom Down “Velike i male zvijezde” u subotu, 15. rujna, započet će Martin Sagner i Smiljka Bencet.

Humanitarni su projekt “Velike i male zvijezde” za pomoć djeci sa sindromom Down 2013. pokrenuli volonteri Tamara Peras, novinarka i rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin, i Vjeran Žganec-Rogulja, profesionalni fotograf Pixela. Kako bi se ovaj projekt mogao realizirati potrebna je cijela vojska volontera.

Riječ je o kalendaru koji se realizira uz pomoć ljudi iz hrvatskog javnog života, i to glumaca, glazbenika, tv lica, kazališnih i filmskih redatelja, legendarnih izbornika…

Do sada u projektu pridružilo im se 60-ak zvijezda, i to Gibonni, Tony Cetinski, Ćiro Blažević, Mani Gotovac, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Ivica i Janica Kostelić, Lela Margitić i Pero Kvrgić, Ivan Dečak i mnogi drugi.

Kalendar je koncipiran tako da svaki pojedini mjesec čini priča koju čini zvijezda iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a tematski je vezana uz posao, hobi ili preferencije gostujuće zvijezde.

Novcem od prodaje kalendara financiraju se terapije i rehabilitacije mališana Udruge za sindrom Down Međimurske županije, a u koju su uključeni i mališani iz susjedne Varaždinske županije, s obzirom na to da u Varaždinu takva udruga ne postoji.

Kalendar je dosegao nakladu od 10.000 primjeraka, a tijekom godina je postao toliko popularan da ga se osim u čitavu Hrvatsku, distribuira i u druge zemlje, pa i na kontinente poput daleke Australije.

Do sada je njegovom prodajom osigurano više od 400.000 strogo namjenskih kuna, što je neprocjenjiva vrijednost mališanima i njihovim obiteljima.

“Poznato je da su osnova napretka kod djece sa sindromom Down stalni i permanentni terapija i rad, a naš je cilj omogućiti svakom djetetu rast i razvoj njegovih sposobnosti do njihovih individualnih maksimuma”, navode iz Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Na ovogodišnjem će se kalendaru, koji će se od 15. do 23. rujna snimati u čakovečkoj Scheierici, dodaju, uz mališane sa sindromom Down naći Martin Sagner i Smiljka Bencet, Zlatko Dalić, Mia Dimšić, Ana Rucner, Goran i Bojan Navojec, Đurica Drobac, Ivana Paradžiković, Vanna, Dino Rađa, Davor Dretar Drele, Tomislav Jelinčić, Ljubomir i Jan Kerekeš.

Cijeli projekt podržava i pomaže Međimurska županija. Udruga za sindrom Down Međimurske županije osnovana je u ožujku 2004. godine s ciljem okupljanja osoba sa sindromom Down u Međimurskoj županiji.

Temeljni je cilj udruge senzibilizacija društvene zajednice prema osobama sa sindromom Down, pružanje sveobuhvatne pomoći i podrške osobama sa sindromom Down te njihovo puno uključivanje u sve segmente života zajednice.

Ne propustite: