HVALA, DJOKA! Zagorska novinarska legenda otišla u zasluženu mirovinu

Mladen Mandić, kolega novinar iz Kumrovca, svoje je pero, koje je uvijek bilo moćnije od mača, pospremio na sigurno.

Mladen Mandić Djoka // Foto: Zagorje International

Mladen Mandić, novinarska legenda, ali prije svega, kolega i prijatelj, otišao je u zasluženu mirovinu. Proslavio je to ove subote u svom Kumrovcu, na OPG-u Ivice Broza, u društvu 50-ak prijatelja, kolega novinara, suradnika, vatrogasaca, lovaca, suboraca branitelja i obitelji, u toploj atmosferi, veselim druženjem uz ukusnu hranu, pjesmu i dobru kapljicu.

“Umirovljenom novinaru, časniku, borcu i drugu, ‘Zagorskom klopotecu’ Mladenu Mandiću, dug život, dobro zdravlje i sve dobro u mirovini!”, pisalo je u originalnom poklonu jednog od najboljih Mandićevih prijatelja Ivice Glasa, koji mu je u svom govoru u šali poželio da je došlo vrijeme da on košta ovu državu barem toliko, koliko je ona koštala njega.

Djoka, nadimak po kojem je bio poznat diljem Zagorja, a koji mu je dodijeljen još za studentskih dana, tako je svoje pero, s 52 godine pospremio na sigurno.

Najpoznatiji je kao novinar Večernjeg lista za koji je godinama pisao, a neko vrijeme i bio urednik regionalnog izdanja, Mladen je napisao na tisuće tekstova, što ga je početkom 2000-tih svrstavalo u najproduktivnije novinare Večernjeg lista, ali i one, čije su rečenice rado čitali, a nekada i od njih strepili, mnogi. Bez pretjerivanja, od Mandića u naponu snage su mogle učiti mlađe generacije novinara.

Od 2013. godine, kada je Večernjak zatvorio sva svoja dopisništva u zemlji, Mandić je postao dio tima Zagorje Internationala, u kojem je radio do svog umirovljenja.

“Zadovoljstvo nam je što je posljednje godine svog radnog vijeka proveo upravo u redakciji Zagorje Internationala, koja mu želi puno zdravlja, dug život i uživanje u zasluženim umirovljeničkim danima. Hvala, Djoka!”, napisali su na portalu Zagorje International.

Ne propustite: