I VI MOŽETE POMOĆI Danas počinje akcija Solidarnost na djelu Hrvatskog Crvenog križa, cilj je kupiti tenisice djeci slabijeg imovinskog stanja

Akcija Solidarnost na djelu, 47. po redu, održat će se pod nazivom: "Ne dvoji! Za drugog izdvoji".

Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

U akciji Solidarnost na djelu koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prikupljaju se sredstva za kupnju tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 škola.

Provođenje spomenute akcije predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2019. godini, a održat će se u Koprivnici danas, u četvrtak, kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa. Akcija Solidarnost na djelu, 47. po redu, održat će se pod nazivom: “Ne dvoji! Za drugog izdvoji”.

Akcija traja od 15.30 do 19 sati.

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 12. i 13. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada.

“Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 10. listopada 2019. godine. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa”, poručili su iz GD CK Koprivnica.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2018. ukupno je prikupilo 76.156,20 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 490 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2019. dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-19-7, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

Izvor: GD CK Koprivnica

Ne propustite: