IDEJA ZA RUČAK Jednostavan recept koji morate probati

Ovaj recept ne zahtijeva puno vremena, a rezultat je odličan.

Izvor fotografije: Coolinarika

U ljetnim danima idealni su lagani obroci, koji se ne pripremaju dugo. Jedan od njih je ova “fritaja” s brokulom na maslinovom ulju, piše Poslovni.hr, a recept je preuzet s Coolinarike.

Ovaj recept ne zahtijeva puno vremena, a rezultat je odličan.

Na 1 žlicu zagrijanog ulja u tavi (koja može ići u pećnicu) stavite sitno nasjeckani češnjak, vrlo kratko popecite pa dodajte cvjetove brokule. Ulijte malo vode (nekoliko žlica), dodajte prstohvat soli i kuhajte dvije minute da brokula ostane hrskava. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Jaja razmutite, dodajte sol, popaprite, dodajte cvjetove brokule i promiješajte. Tavu stavite na vatru, dodajte maslinovo ulje i dobro zagrijte. Ulijte jaja s brokulom i kratko pecite. Tavu potom stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite još oko 10 minuta da se jaja ispeku do kraja.

Sastojci (za 2 osobe)
– dvije žlice maslinova ulja
– jedan češanj češnjaka
– 120 grama cvjetova brokule
– 1/2 žličice+prstohvat soli sa smanjenom količinom natrija
– jaja
– Vegeta Maestro i mljeveni crni papar

POSLUŽIVANJE: Poslužite toplo sa salatom po želji.
SAVJET: Fritaju pripremite za dvije osobe. Za četiri osobe radite u dvije tave ili ponovite postupak. Ako nemate tavu koja ide u pećnicu, jaja s brokulom, nakon što ste ih malo zapekli, premjestite u posudu koja može u pećnicu.

NAPOMENA: Ako želite hrskavu koricu i još malo osebujniji okus, prije stavljanja u pećnicu fritaju pospite s oko 25 grama naribanog tvrdog sira (Grana Padano, parmezan…).

Ne propustite: