IN MEMORIAM Iznenada preminuo ugledni Zlatarščanin Marko Maloča

Umirovljeni je sudac Županijskog suda u Zagrebu, a na lokalnim izborima 2017. godine, bio je kandidat HDZ-a za zlatarskog gradonačelnika.

Marko Maloča // Fotografija preuzeta s portala Zagorje International

Iznenada je preminuo ugledni Zlatarščanin, umirovljeni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Marko Maloča. Na lokalnim izborima 2017. godine, bio je kandidat HDZ-a Zlatar za zlatarskog gradonačelnika.

Maloča je rođen u selu Kijevu na području općine Knin, 1946. godine, kao najstariji od devetero djece. Završio je klasičnu (franjevačku) gimnaziju u Sinju, a nakon toga se zaposlio u Švicarskoj, kako bi zarađenim novcem mogao nastaviti školovanje. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1975. godine. Iste godine dolazi u Zlatar. Bio je sudac i predsjednik Prekršajnog suda u Zlataru, a od 1978. sudac Općinskog suda. Od 1999. do 2011. godine bio je predsjednik Županijskog suda u Zlataru, a rukovodio je i cjelokupnom investicijom gradnje zgrade suda. Umirovljen je kao sudac Županijskog suda u Zagrebu, 2015. godine.

Marko Maloča bio je od osnivanja aktivan u ogranku HDZ-a Zlatar, član Pastoralnog vijeća Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zlataru, dugogodišnji predsjednik Auto kluba Zlatar te aktivni član Udruge “Hrvatski domobran” i Planinarskog društva “Oštrc”.

U braku sa Zlataršankom Mirom rođene su dvije kćeri, Andreja i Marija.

Sućut obitelji izrazila je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Posljednji ispraćaj Marka Maloče bit će u petak na zlatarskom groblju u 17 sati, piše Zagorje International.

Ne propustite: