‘INFORMACIJA – VRIJEME – ISTINA’ Evo kada se održava izložba umjetnika Tomislava Brajnovića koji je istražio prostor bivše koprivničke vojarne

Program je usmjeren na istraživanje prostora bivše vojarne, u kojem se AK galerija nalazi, s ciljem podizanja razumijevanja arhitekture napuštenih i(li) prenamijenjenih vojnih prostora i bilježenja karakteristika prostora u tranziciji.

Izvor fotografije: AK Galerija Facebook

U subotu u koprivničkoj AK galeriji imat ćemo priliku pogledati samostalnu izložbu Tomislava Brajnovića “Informacija – vrijeme – istina” koja je rezultat autorova rezidencijalnog boravka u Koprivnici u lipnju ove godine u sklopu programa AK galerije “Kompleksi: (su) život ljudi i prostora”.

Program je usmjeren na istraživanje prostora bivše vojarne, u kojem se AK galerija nalazi, s ciljem podizanja razumijevanja arhitekture napuštenih i(li) prenamijenjenih vojnih prostora i bilježenja karakteristika prostora u tranziciji. Izložba “Informacija – vrijeme – istina” obuhvaća dva rada nastala na rezidenciji, performans “Didaktička kreda” i instalaciju “Danijelovo proročanstvo” te dva starija rada iz 2018. godine, audio rad “Smrt publike” i video rad “War is Not the Natural Condition of Mankind”.

O opasnostima koje nosi tehnološka revolucija koju ne prati ona moralna i duhovna, kao i o neminovnoj budućnosti civilizacije koja ide prema gubitku humanosti, autor progovara u radovima čiji je naglasak uvijek na sadržaju, a ne formi. Poruka koju prenosi za njega je jedini relevantan medij, a za njeno prenošenje koristi i društvene mreže koje omogućuju aktualnost informacije u realnom vremenu te komunikaciju s publikom.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje 20. listopada, svaki dan od 17 do 20 sati.

O autoru:
Tomislav Brajnović rođen je 1965. godine u Zagrebu. Prvu godinu Likovne akademije završio je u Den Haagu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine u klasi profesora Đure Sedera. Godine 2003. završio je poslijediplomski studij MA Fine Art na Central St Martins College of Art & Design u Londonu. Predaje Nove medije, Mapiranje grada i Rekontekstualizaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Intenzivno radi i izlaže. Skupno je izlagao u Hrvatskoj, Italiji, SAD-u, Nizozemskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Srbiji, Irskoj, Njemačkoj i BiH. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Rovinju, Puli, Novigradu, Rijeci, Sarajevu, Skopju i Ljubljani. Dobitnik je više nagrada, stipendija i priznanja. Sudjelovao je u više rezidencijalnih projekata. Od 2007. godine vodi projekt-galeriju Studio Golo Brdo.

Realizaciju izložbe sufinancirali su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Više o izložbi pogledajte na Facebook eventu ili na Facebook stranici AK galerije.

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: