INKUBATOR KREATIVNIH INDUSTRIJA Koprivnica domaćin konferencije Digitalna poslovna Hrvatska

"Digitalna transformacija ove zemlje ne smije stati na lokalnom, treba nam jasna transformacija cijele javne uprave, i to ne samo digitalna nego i decentralizacija vlasti", rekao je koprivnički gradonačelnik Jakšić.

Foto: Grad Koprivnica

Koprivnica je jučer bila domaćin konferenciji “Digitalna poslovna Hrvatska” koja se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista, Grada Koprivnice i Entera održala u prostoru Inkubatora kreativnih industrija.

Foto: Grad Koprivnica

“Volimo se podičiti da stalno pratimo trendove, kako biti otvoreniji i omogućili i građanima i poduzetnicima da u par klikova dođu do svih potrebnih papira. Napravili smo dosta, a naš inkubator kreativnih industrija će tu puno doprinijeti. Digitalna transformacija ove zemlje ne smije stati na lokalnom, treba nam jasna transformacija cijele javne uprave, i to ne samo digitalna nego i decentralizacija vlasti. Napravili smo korake prema digitalnom društvu, no uvijek nam treba još par žigova u resornim ministarstvima, što se čeka mjesecima. Što će procesi biti brži, prije ćemo shvatiti da nam ne trebaju sva ta ministarstva pa će se smanjiti i porezna presija“, rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom uvodnog govora na svečanom otvaranju konferencije.

Dodao je i kako je Koprivnica prihvatila digitalnu transformaciju jer zbog budućnosti naše djece moramo pratiti nova znanja i trendove prema kojima ide svijet.

Foto: Grad Koprivnica

Na konferenciji su kao govornici i panelisti sudjelovali glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, načelnik Sektora razvoja digitalne infrastrukture i usluga u javnom sektoru Božo Zeba, predstavnik inkubatora iz Novske Krešimir Katušić, direktorica koprivničkog Entera Martina Mak, sa Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Krešimir Buntak i direktor prodaje ECS Eurocomputer Systems Krešimir Jurić. Raspravljalo se na temu razvoja i decentralizacije manjih sredina putem ulaganja u nove tehnologije i industrije.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, konferenciji su prisustvovale i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, pročelnik Dario Jembrek, predsjednica Uprave i članovi Uprave Komunalca Nataša Tetec, Goran Međurečan i Dubravka Horvat te direktor KC voda Zdravko Petras i njegova zamjenica Sandra Sinjeri, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: