INVESTICIJA Đurđevac uspješno povukao 2,7 milijuna kuna iz EU fondova za energetsku obnovu škole

Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada u školi, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektom je predviđena ušteda energije od 55 posto u odnosu na postojeće stanje", istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Osnovna škola Grgura Karlovčana // Foto: Grad Đurđevac
Osnovna škola Grgura Karlovčana // Foto: Grad Đurđevac

Gradu Đurđevcu odobreno je 2,7 milijuna kuna za projekt energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana.

“Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a kao dokaz tom je da se na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjenog energetskoj obnovi odgojno-obrazovnih ustanova prijavilo samo šest škola iz naše županije, a za čak dvije škole s područja Đurđevca koje je prijavio Grad odobreno je sufinanciranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj”, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

Projektom energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, ugradnja termostatskih ventila na radijatorima, te ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode.

“Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada u školi, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektom je predviđena ušteda energije od 55 posto u odnosu na postojeće stanje”, istaknuli su iz gradske uprave.

Vrijednost projekta energetske obnove za Osnovnu školu Grgura Karlovčana je oko 6,2 milijuna kuna, od čega će fond sufinancirati oko 2,7 milijuna kuna, a preostali dio od 3,5 milijuna kuna osigurat će Grad Đurđevac iz kredita.

Ne propustite: