INVESTICIJA OD 3,5 MILIJUNA KUNA Koprivnički studenti konačno dobivaju menzu

Na natječaju za zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića, koji je raspisalo Sveučilište Sjever, pobijedio je KTC koji je dosad već imao ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u čijem je prostoru dosad bio studentski restoran kao alternativno rješenje nepostojanja studentske menze u Koprivnici. 

Buduća menza u koprivničkom Kampusu // Foto: Sveučilište Sjever

Sjajne vijesti stižu za studente Sveučilišta Sjever u Koprivnici – u roku od mjesec dana menza u sklopu Kampusa će konačno početi raditi.

“Sretni smo što će naši studenti i nastavnici imati mogućnost prehrane u krugu našeg
studentskog kampusa. Sve smo financirali iz vlastitih sredstava, a riječ je o investiciji od 3,5 milijuna kuna. Time pokazujemo da nam je na prvom mjestu kvaliteta studiranja i stvaranje standarda koji će privlačiti još veći broj studenata u Koprivnicu”, naglasio je prorektor izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša.

Na natječaju za zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića, koji je
raspisalo Sveučilište Sjever, pobijedio je križevački trgovački lanac KTC koji je dosad već imao ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u čijem je prostoru dosad bio studentski restoran kao alternativno rješenje nepostojanja studentske menze u Koprivnici.

U srijedu su predstavnici Sveučilišta Sjever i predstavnici tvrtke KTC potpisali ugovor o pokretanju studentskog restorana i kafića. Tim ugovorom, KTC se obvezao na to da će u roku od 30 dana pokrenuti studentski restoran i kafić u Sveučilišnom centru u Koprivnici.

Studenti i profesori Sveučilišta sada će imati mogućnost prehrane u sklopu Kampusa.

“Nadamo se da će to dodatno pozitivno utjecati na sveukupno zadovoljstvo studenata i kvalitetu studentskog života u Sveučilišnom centru Koprivnica”, rekao je Tomiša.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr.sc. Mario Tomiša // Foto: Sveučilište Sjever

Studenti će imati subvencioniranu prehranu kao i u ostalim studentskim restoranima, a za ostale će biti formirana pristupačna cijena.

KTC je svima već dobro poznata tvrtka koja se već 20 godina bavi maloprodajom, ugostiteljstvom, turizmom i poljoprivredom, a ima trgovačku mrežu od 27 supermarketa i niz specijaliziranih prodavaonica u 25 hrvatskih gradova.

U njihovim restoranima godišnje se pripremi više od milijun toplih obroka, a u ponudi je više od 300 različitih jela.

“Jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, hrana kvalitetna, a uz
restoran će funkcionirati i moderan kafić koji će sigurno postati omiljeno okupljalište
studenata”, zaključio je Tomiša.

Sveučilište Sjever nastavlja trend najbrže rastućeg sveučilišta u Hrvatskoj – u relativno kratkom razdoblju, od samo godine dana, Sveučilišni centar u Koprivnici narastao je od tri na deset studija.

Sedam godina nakon pokretanja, Sveučilište u Koprivnici broji više od 800 studenata.

Sveučilište vlastita sredstva ulaže za podizanje standarda studentskog života, a to zasigurno pridonosi popularnosti Sveučilišta i sve većem broju studenata u Koprivnici.

Foto: Sveučilište Sjever
Ne propustite:

1 komentar