IVANEČKI KRESOVI Evo kada se održavaju

Sva događanja održavaju se u šatoru iza društvenog doma u Koprivničkom Ivancu, gdje će sve okupljene u subotu i nedjelju navečer zabavljati glazbeni sastavi.

Foto: DIF Koprivnički Ivanec

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec u partnerstvu s Općinama Koprivnički Ivanec i Općinama Gdow iz Poljske, Demandice iz Slovačke i Demjen iz Mađarske sudjeluje od 31. kolovoza do 2. rujna u projektu “With active citizenship to the stronger EU – Koprivnički Ivanec 2019“.

Projekt je financiran od strane Europske unije u sustavu projekata “Europe for citizens – Europa za građane“.

U sklopu projekta organizirani su tradicionialni, “31. Ivanečke kresove”, koji će se održati u subotu 31. kolovoza u 18 sati, a organizirane su i dječje “4. Ivanečke kresnice” u nedjelju 1. rujna u 11 sati.

Osim ovih manifestacija održat će se niz događanja i brojne radionice u kojima će se govoriti o raznim vidovima sudjelovanja građana u osnaživanju kako lokalnog kraja tako i europske zajednice, s naglaskom i na kulturne sadržaje.

Tako će biti predstavljene folklorne izvedbe inozemnih i domaćih društava te bogatstvo ivanečkog veza kroz izložbu i radionicu izvornog vezenja. Kulturne razlike i sličnosti vidjet ćemo u reviji narodnih nošnji gostiju i domaćina, prikazati običaj paljenja krijesa, upoznati kako djeca njeguju baštinu i stare igre.

Sva događanja održavaju se u šatoru iza društvenog doma u Koprivničkom Ivancu, gdje će sve okupljene u subotu i nedjelju navečer zabavljati glazbeni sastavi, a o tome će više detalja biti poznato naknadno.

Ne propustite: