IVKOVIĆ NAKON ZAVRŠETKA SEZONE ‘Žalim što nisam bio ja, napravio sam neke kompromise, što mi nije svojstveno’

"Ja sam napravio svoje, ugovor mi je do 30. svibnja i sad je na ljudima iz kluba da sjednemo, popričamo i vidimo što je najbolje za Slaven."

Tomislav Ivković // Foto: Luka Krušec

Slaven Belupo jučerašnjom je pobjedom protiv Osijeka (2:1) zaključio sezonu 2017./2018. Bila je to 11. prvenstvena pobjeda Farmaceuta i osma pod vodstvom Tomislava Ivkovića otkako je u 14. kolu sjeo na klupu i zamijenio Željka Kopića.

– Dosta čvrsta utakmica, a zadnje kolo. Dobro smo igrali, imali smo dominaciju. Osijek nas je skoro ubio golom u zadnjoj sekundi. Nije se bilo lako vratiti, no uspjeli smo – rekao je nakon dvoboja Slavenov trener.

No, posljednjih dana sve su glasnija pričanja kako je Ivković već bivši, a početkom tjedna Slaven je raskinuo ugovor s Kitanovskim koji je kasnije otkrio kako njegov odnos s trenerom nije bio na potrebnoj razini.

Ivković je nakon Osijeka vrlo kratko prokomentirao je li zadovoljan postignutim u Slavenu.

– Osvojili smo najveći broj bodova otkad je liga deset – kratko je rekao.

I u pravu je. Bila je ovo peta sezona otkako se hrvatsko nogometno prvoligaško društvo sastoji od deset klubova. U dosadašnja četiri izdanja Slaven Belupo osvajao je 32, 42, 42 i 38 bodova. Ove sezone Farmaceuti su na kraju skupili 43.

Rekao je i za čime žali.

– Trebao sam bit ja. Napravio sam neke kompromise, što nije meni svojstveno. Imao sam više razumijevanja nego obično. Ako zadržimo šestu poziciju i gledajući bodove, momčad je napredovala. Bilo je i mnogo igrača iz omladinske škole i time sam zadovoljan – kazao je Ivković.

Iako se naveliko govori, kaže kako još ne zna što mu krije budućnost.

– Mislim da su se neke stvari promijenile i neki signali od jučer pa do danas imaju čišći zvuk nego prije tri dana. Ja sam napravio svoje, ugovor mi je do 30. svibnja i sad je na ljudima iz kluba da sjednemo, popričamo i vidimo što je najbolje za Slaven – zaključio je Tomislav Ivković.

Slaven Belupo, barem do večeras, drži šestu poziciju, a hoće li na njoj završiti ovisi o ishodu utakmice Dinama i Intera u 19 sati. Zaprešićanima je potreban bod da preskoči Koprivničance.

Ne propustite: