Izbor za sportaša godine 30. siječnja u varaždinskom HNK

Izbor će pokazati rezultate ostvarene tijekom prošle godine. Nagrade i priznanja dobit će najbolje sportašice, sportaši, sportski kolektivi i sportski djelatnici s područja Varaždina u desetak kategorija.

Fotografija s prijašnjeg Izbora sportaša godine // Foto: Damir Ivančić

Tradicionalni izbor za sportaša godine, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ove godine će se održati u ponedjeljak, 30. siječnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Izbor će ponovo pokazati zbirnu sliku varaždinskih sportaša i ekipa, odnosno rezultata koje su ostvarili tijekom prošle godine. Nagrade i priznanja dobit će najbolje sportašice, sportaši, sportski kolektivi i sportski djelatnici u desetak kategorija.

Glasanje za kandidate još traje, ali već iz samog popisa nominiranih može se vidjeti kakva je bila prošla godina. Za najboljeg sportaša godine u konkurenciji su karatist Enes Garibović, rukometaš Jurica Vidaček, skijaš Istok Rodeš i sportski ribolovac Ivica-Bonino Hasan. Za najbolju sportašicu konkuriraju stolnotenisačica Petra Petek, savate borkinja Kristina Sokolić, streljačica Tanja Perec, atletičarka Kristina Dudek, plivačica Martina Štefinec i ritmičarka Elena Milenković. Za titulu njaboljeg muškog kluba godine konkuriraju Stolnoteniski klub Starr, Gradski rukometni klub Varaždin 1930, Hrvački klub Vindija i Sportsko ribički kluba Varaždin. Za titulu ženske ekipe godine konkuriraju Ženski rukometni klub Koka i Stolnoteniski klub Varaždina.

Kandidati za najveće nade varaždinskog sporta su karatist Tin Herceg, Dorian Kalajdžija i Lovro Rozman, savate borac Luka Sakač, kajakaš i kanuista Roko Bengeri, atletičar David Šalamon, bejzbolaš Borna Strelec, gimnastičar Mateo Žugec i streličar Alen Remar.

Kandidatkinje za najveću nadu varaždinskog sporta su stolnotenisačica Tena Kovaček, savate borkinja Antonia Sokolić, streličarka Amanda Mlinarić, kajakašice i kanuistice Maja Štimac i Katja Bengeri, kuglačica Ivona Vincek, atletičarka Ana Majdak i ritmičarka Tamara Artić.

Za titulu najboljeg sportaša s invaliditetom natječu se plivač Karlo Rajković, Igor Kolarić i Ivica Bregović iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih te ribič Ivica-Bonino Hasan. Za klubove konkuriraju Varaždinsko sportsko društvo gluhih i Kuglački klub osoba s invaliditetom Viseća kuglana.

Ne propustite: