IZGLASAN PRORAČUN GRADA KOPRIVNICE ZA 2020. GODINU Prodaje se zemljište u poslovnoj zoni ‘Dravska’

Sjednici su prisustvovali svi gradski vijećnici, njih 21.

Foto: Grad Koprivnica

Jučer, u utorak, održana je 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici su prisustvovali svi gradski vijećnici, njih 21.

Na početku sjednice, na inicijativu vijećnika Antonija Grgića glasovalo se o prijedlogu dopune dnevnog reda točkom vezane uz prodaju poslovnih udjela Komunalca u KC plinu i KC opskrbi. Većinom glasova ovaj prijedlog je odbijen.

Rasprava je započela točkom pitanja i prijedlozi. U sklopu iste vijećnici su raspravljali o možebitnoj potrebi osnivanja ureda za mlade, Aglomeraciji Koprivnica, oko ugovora Grada s medijskim institucijama, uređenju blagovaonice u Područnoj školi Vinica, o izgradnji dječjeg igrališta na Cinderišću, oko rekonstrukcije nadvožnjaka i rotora na zaobilaznici od strane Hrvatskih cesta, oko provođenja poduzetničkih mjera i prodaje parcela u poduzetničkim zonama “Dravska” i “Radnička”, izgradnji novih pješačko-biciklističkih staza na Podolicama.

Pod drugom točkom dnevnog reda većinom glasova vijećnika donesen je Proračun Grada Koprivnice za 2020. godinu i Projekcije za 2021. i 2022. godinu.

Na proračun je uloženo ukupno šest amandmana. Jedan od strane nezavisnog vijećnika Marijana Šiška, a preostalih pet od strane kluba vijećnika iz redova HDZ-a i MREŽE, koje gradonačelnik Mišel Jakšić nije prihvatio. O istima se i glasovalo te su većinom glasova odbijeni.

Gradonačelnik Mišel Jakšić podnio je amandman na Proračun Grada Koprivnice za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. godinu, kojim je zatražio umanjenje sredstava u iznosu od 100.000,00 kuna iz programa Sufinanciranja javnih radova, a kojim se za isti iznos uvećava Program unapređenja kvalitete života. Navedena sredstva će se preraspodijeliti u svrhu osiguravanja božićnice i uskrsnice u 2020. godini za korisnike osobne invalidnine, odnosno osobe s invaliditetom. Amandman je od strane vijećnika jednoglasno prihvaćen.

U sklopu Proračuna izglasani su i programi gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, održavanja komunalne infrastrukture, javnih potreba u području predškolskog odgoja i obrazovanja, javnih potreba u obrazovanju, javnih potreba u kulturi i turizmu, javnih potreba u tehničkoj kulturi, javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu, javnih potreba u sportu, javnih potreba u području djelovanja udruga građana, javnih potreba u području unaprjeđenja kvalitete života građana, javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica na području Grada Koprivnice u 2020. godini.

Izglasane su i odluke o izvršavanju Proračuna Grada Koprivnice za 2020. godinu.

Od strane vijećnika jednoglasno je donijeta Odluka o prodaji zemljišta u poslovnoj zoni “Dravska” u Koprivnici, donijet je Program korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Koprivnice u 2020. godini te je donijet i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o realizaciji studentskih stipendija Grada Koprivnice za akademsku godinu 2018./2019.

Pri završnom izlaganju gradonačelnik Mišel Jakšić je istakao kako grad definitivno raste te da želimo ravnomjeran razvoj Koprivnice, a ovim će se proračunom za 2020. godinu to i realizirati.

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: