Subota, 21. svibnja 2022.

Izgubio život u naletu vlaka jer vozač nije zaustavio automobil prije pruge

Tereti ga se da je nesmotreno krenuo preko prijelaza u trenutku kad je prugom naišao teretni vlak, a zatim je zaustavio automobil na tračnicama pa je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u desnu stranu automobila pri čemu je 47-godišnji suputnik u automobilu zadobio više teških ozljeda od kojih je preminuo

Preporučujemo

Županijsko državno odvjetništvo je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 72-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti se da je 26. rujna 2020. u Vrbanovcu, upravljajući osobnim automobilom, došao do prijelaza ceste preko željezničke pruge s postavljenim prometnim znakovima “Andrijin križ” i “Stop” te nije zaustavio vozilo niti provjerio nailazi li prugom vlak.

Tereti ga se da je nesmotreno krenuo preko prijelaza u trenutku kad je prugom naišao teretni vlak, a zatim je zaustavio automobil na tračnicama pa je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u desnu stranu automobila pri čemu je 47-godišnji suputnik u automobilu zadobio više teških ozljeda od kojih je preminuo.

- Advertisement -

Najnovije objave