‘IZLOŽBA PRIJE IZLOŽBE’ Dražen Eisenbeisser predstavlja svoje radove

Na otvaranju izložbe autor priprema i malo iznenađenje, a da biste vidjeli o čemu se radi, morate posjetiti izložbu.

Fotografiju ustupila: AK Galerija

U prostorima Ateliera Koprivnica i AK galerije otvara se treća po redu “Izložba prije izložbe” koja predstavlja radove Dražena Eisenbeissera, fotografije okupljene u seriju naziva “English waltz”.

Izlobžba će se održati u petak, s početkom u 20 sati, a realizaciju izložbe sufinancira Grad Koprivnica.

Ovom se izložbom autor odmiče od svoje uobičajene umjetničke prakse i prezentira radove u kojima se bavi fotografskim bilježenjem prizora plesa.

U svojim starijim radovima, crtežima “Ruševine” istražuje temu prolaznosti, dok u ovoj seriji govori o temi vječnosti kroz motiv plesa. Izložba “English waltz” bit će postavljena u AK galeriji, a za vrijeme otvorenja izložbe, u petak, posjetiteljima će biti otvoren i atelje autora.

Na otvaranju izložbe autor priprema i malo iznenađenje, a da biste vidjeli o čemu se radi, morate posjetiti izložbu.

“Izložba prije izložbe” je program u sklopu kojeg Atelieri Koprivnica predstavljaju recentne radove članova udruge i koje služe kao podsjetnik da su ateljei prostor u kojem se radi svakodnevno.

Bez čekanja prilike da se radovi poslože u neku konkretnu seriju, da prođu na nekom natječaju za izložbu ili da se izlože na Danima otvorenih vrata u 11. mjesecu, bez pisanja predgovora, obaveze otvorenja i velikih najava, na ovim izložbama autori izlažu samostalno ili skupno, kombiniraju stare i nove radove, povezuju se tematski ili naprosto u svom ateljeu i(li) prostoru AK galerije prezentiraju ono što nastaje u radnim prostorima kroz cijelu godinu.

O autoru: Dražen Eisenbeisser rođen je 1957. u Koprivnici, a slikarstvom se bavi od sredine osamdesetih godina. Samouk je, uz povremene stručne savjete koprivničkih akademskih slikara (prof. Kauzlarić – Atač, Baričević, Mucko ). Nakon umirovljenja 2007. godine potpuno se posvećuje slikarskom radu. Izlaže na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u hrvatskim i inozemnim galerijama, između ostalog, u Mall Galleries/Federation of British Artists u Londonu 2017. godine. Član je HDLU – Varaždin i Ateliera Koprivnica, a živi i radi u Koprivnici.

Više o izložbi možete pogledati na Facebook stranici AK Galerije.

Ne propustite: