Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Iznuda: tražio ga da vrati dug koji uopće ne postoji

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude i nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio isto kazneno djelo u pokušaju na štetu jednog muškarca.

Sumnja se da je 26-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj nakani da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom naplati nepostojeću tražbinu, početkom ožujka ove godine kontaktirao oštećenog i nakon nerealizirane dogovorene kupoprodaje s trećom osobom, a radilo se o iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, nazvao je oštećenog i smatrao ga krivim za neuspjelu kupoprodaju. Osumnjičeni je tako, sumnja se, prijetio oštećenom kako bi mu vratio “izgubljeni” novac.

Oštećeni je zbog straha za svoj život dio novca u ime nepostojećeg duga i dao osumnjičenom.

Iako oštećeni nije imao više novca, osumnjičeni 26-godišnjak mu je ponovno prijetio i angažirao 27-godišnjaka da naziva i prijeti oštećenom te su zajedno nastavili s učestalim prijetnjama putem telefona i tražili ga još više novca, više od prvotnog nepostojećeg duga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave