IZRAŽENO OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO Pucar i Medved analizirali provedbu Sporazuma koji pomaže braniteljskim udrugama u plasmanu njihovih proizvoda

Braniteljska populacija od potpisa Sporazuma za Podravku proizvodi četiristo tona direktno te još 6.600 tona voća, povrća i žitarica indirektno preko organizatora.

Tomo Medved i Marin Pucar // Foto: Podravka

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sastao se s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.

Zajedno sa svojim suradnicima i predstavnicima referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja analizirali su provedbu Sporazuma o suradnji između Ministarstva i Podravke.

Riječ je o realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade, a Sporazum je potpisan u rujnu prošle godine, s ciljem pomaganja braniteljskih udruga i OPG-ova u proizvodnji, sigurnom plasmanu i naplati njihovih proizvoda.

Braniteljska populacija od potpisa Sporazuma za Podravku proizvodi četiristo tona direktno te još 6.600 tona voća, povrća i žitarica indirektno preko organizatora.

Tomo Medved, Marin Pucar i Ljiljana Šapina // Foto: Podravka

– Ovo nije samo jedan od formalnih sporazuma bez rezultata. Napravljen je ogroman iskorak. Ocjene hrvatskih branitelja na terenu su izvrsne i Podravka je u braniteljskoj populaciji prepoznata kao prijateljska kompanija koja prepoznaje njihov potencijal. Ovo je početak dugoročnog, složenog i pozitivnog pristupa oporavku, rastu i gospodarskom razvoju kakvom teži Vlada Republike Hrvatske. Na dobrom smo putu. Ohrabreni ovime što smo napravili, s ponosom nastavljamo dalje – rekao je ministar Medved.

– S pozitivnom energijom ušli smo u proces u Podravki i napravljeno je puno dobrih stvari. Podravka uvijek pruža ruku domaćim proizvođačima. Imamo jasnu perspektivu i potencijal. Najbolje primjere treba istaknuti, prezentirati i još ih više poticati, kako bi usmjerili i potaknuli što više hrvatskih branitelja na djelovanje. Otvorena pitanja koja su se pojavila na terenu samo su nam poticaj za poboljšanje realizacije sporazuma u narednom razdoblju te zajednički stvaramo pozitivno nacionalno i društveno okruženje – dodao je Pucar.

Foto: Podravka
Ne propustite: