JAČANJE KOMPETENCIJE NASTAVNIKA Održana početna konferencija projekta “Znanje kao dar”

Riječ je o projektu koji će se provoditi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te je sufinanciran kroz Europski socijalni fond.

Foto: Grad Koprivnica

U utorak, 31. listopada, u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ održana je početna konferencija projekta „Znanje kao dar“.

Riječ je o projektu koji će se provoditi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te je sufinanciran kroz Europski socijalni fond. Glavni nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Osnovna škola Đuro Ester, Osnovna škola Braća Radić i Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski.

Početnoj konferenciji prisustvovali su Mišel Jakšić, gradonačelnik, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Krešo Grgac, ravnatelj OŠ „Braća Radić“, Sonja Prelogović, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“,  Maja Balaško, voditeljica Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj i Bojan Solomon, koordinator projekta.

– Izuzetno se veselimo ovakvim projektima gdje promičemo određene granice u obrazovanju i u strukturi obrazovanja u samoj Koprivnici. Rezultati pokazuju da imamo odlične nastavnike i nastavnice, da imamo izuzetno talentirane đake i vjerujemo da je ovo projekt,  gdje ćemo imati podršku i europske unije i u nabavi didaktičkih pomagala i u stvaranju određenih novih okvira i programa za prepoznavanja darovitih učenika, jedan novi iskorak u našem obrazovnom sustavu, u našim osnovnim školama. Uvjeren sam da će to još više pojačati rezultate koje svi zajedno sa đacima ostvarujete na brojnim natjecanjima što županijskim, što državnim, što međunarodnim. Mi ćemo vam biti partner kao i u svemu uvijek do sada, želimo vam puno uspjeha i želimo vam uspješan projekt. – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Zahvaljujući projektu omogućit će se jačanja kompetencija nastavnika i stručnih suradnika u osnovnim školama, zatim izrada i provedba individualiziranih programa rada te novih metoda i oblika rada praćenje i poticanja darovitih učenika. Također, nabavit će se nova didaktička oprema za škole te organizirati studijska putovanja.

Osnovni cilj projekta je doprinos sustavnoj skrbi i razvoju potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima u osnovnim školama kroz jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova na području grada Koprivnice.

Na konferenciji je ujedno potpisan i Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Znanje kao dar. Ukupna vrijednost projekta je 996.454,83 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 773.425,94 kuna, a provodit će se 18 mjeseci.

Izvor: Grad Koprivnica

Ne propustite: