Petak, 27. svibnja 2022.

Jedan vozač automobila u Bregima napuhao 2,04 promila, drugi kroz Veliku Mučnu projurio sa 127 km/h

Tijekom prošlog vikenda na području Koprivničko-križevačke županije sankcionirana su 223 prometna prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 115 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja...

Preporučujemo

Tijekom prošlog vikenda na području Koprivničko-križevačke županije sankcionirana su 223 prometna prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 115 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja vožnje za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 22 sata u Koprivničkim Bregima, u Ulici kralja Tomislava, i to kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,04 promila.

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u nedjelju u 12.44 sati na državnoj cesti u mjestu Velika Mučna, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat, iako je ograničenje ondje 60 kilometara na sat.

Dodajmo i da je u sklopu pojačanog nadzora prometa na području Postaje prometne policije Koprivnica s petka na subotu provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i mladih vozača. Kontrolirana su 63 vozača, a sankcionirana su 32 prometna prekršaja, od čega osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije kontrolirano je sedam mladih vozača koji nisu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola tijekom ove akcije zabilježena je u petak u 15.15 sati na cesti Novačka – Gola, i to kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,64 promila i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Uhićen je te mu je u provedenom žurnom prekršajnom postupku izrečena uvjetna kazna zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

- Advertisement -

Najnovije objave